CHP milletvekilleri Atilla Sertel ve Yakup Akkaya, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ü cezaevinde ziyaret etti. Milletvekilleri, cezaevinde 75’nci gününü geçiren Dündar ve Gül’ün moral olarak çok iyi durumda olduklarını ve birer saat görüştüklerini söyledi.

Ziyaret sırasında Dündar ve Gül, CHP'li milletvekilleri ile önemli notlar paylaştı. Paylaşılan notlarda Gül’ün “Dışarıdaki dostlara; 25 Mart’ta medyanın ve düşüncenin özgürlüğünün adliye binasına sığdırılamayacağını söyleyeceğiz”, Dündar’ın ise “Sevgili Dostlar; 25 Mart’ta yargılanmayacağız, yargılayacağız. Hepinizi bekliyoruz. 10.00’da Çağlayan’da.” yazdıkları belirtildi.

Açıklamalarda bulunan Sertel ve Akkaya, halkın gücünün daha önce Silivri zindanlarını yıktığını söyleyerek “Arkadaşlarımız 40 gün tecritte kaldılar ancak 40’ncı günden itibaren birlikteler. Moralleri yerinde, dimdik duruyorlar. 25 Mart’taki duruşmayı çok önemsiyorlar. Silivri zindanlarının yeniden yıkılması ve adaletin yerini bulması adına o gün herkesin orada olması çok önemli.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr