Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı Isparta, İstanbul, İzmir ve Ankara'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında aralarında akademisyen ve işadamlarının da bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı.

Isparta merkezli 4 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunun, 14 Mart'ta yine Isparta merkezli 6 ilde yürütülen ve aralarında Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu 29 şüphelinin tutuklandığı operasyonun devamı olduğu belirtildi.

Operasyonla ilgili Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Isparta Cumhuriyet Başsavcılığımızca Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik FETÖ/PDY terör örgütünün Isparta ilinde ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde faaliyetlerini düzenlemek/örgütün yöneticiliğini yapmak, FETÖ/PDY üyesi olmak (3713 Sayılı Kanun ve TCK 314), 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet etmek, resmi belgede sahtecilik, irtikap, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek suçları ile ilgili olarak yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; 29 şüphelinin tutuklu bulunduğu ana soruşturmanın devamı mahiyetinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca; 26.04.2016 tarihinde 24 şüpheli hakkında; silahlı terör örgütü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, özel hayatın gizliliği ihlal etmek suçlarından gözaltı kararı verilmiş olup, haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 23'ü gözaltına alınmıştır. 1 şüphelinin aranması çalışmalarına devam olunmaktadır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr