Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde düzenlenen saldırıda şehit düşeh 5 güvenlik görevlisi dün memleketlerinde toprağa verildi.

Şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Mersin’de binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit yüzbaşının annesi Ayla Çiğa, ‘Bir oğlum daha olsa onu da asker yaparım’ diye feryat ederken kız kardeşi Anacan Çiğa, cenaze törenine katılan bazı kişilerin ‘Dik durun ağlamayın’ diye seslenmesine “Benim abim gitti. Abim üzerinden prim yapmasınlar” diye tepki gösterdi. Anacan Çiğa’yı akrabaları güçlükle susturdu.

Komutanı için

Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan için Sivas’ın Divriği İlçesi’nde tören düzenlendi. Şehidin babası Sait ve annesi Mübeccel Erdoğan tören alanına ambulans içerisinde getirildikten sonra protokolün yardımıyla tören alanındaki yerine götürüldü. Erdoğan’ın Sur’daki operasyonda Kayseri’de birlikte görev yaptığı bölük komutanı şehit Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa’yı yaralı halde kaldığı enkazdan çıkarmaya çalışırken teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düştüğü öğrenildi.

Şehit özel harekat polisi Mehmet Bora Tayfur için Ankara’da düzenlenen törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Şehidin ayakta durmakta güçlü çeken annesi Gülizar Tayfur’u kadın özel harekat polisleri teskin etti. Özlem Tayfur ise, 5 ay önce evlendiği şehit eşini asker selamıyla uğurladı.

Uzman Çavuş Osman Ateş, Tokat’ın Pazar ilçesine bağlı Çiftlik köyünde yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla uğurlandı. Şehidin babası Mustafa Ateş ile ağabeyi Murat, asker kardeşi Emre Ateş ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Mustafa Ateş, son kez oğlunun tabutunu öptü.

Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen’in cenazesi Balıkesir’in Susurluk ilçesinde toprağa verildi. Törene katılan Bilgen’in 15 yaşındaki kızı Esra babasının şapkasını, 22 yaşındaki Yunus Emre ve 16 yaşındaki Enes de berelerini taktı. Törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr