ABD'de Cumhuriyetçilerin Başkan adayı olmak için yarışan ünlü emlak milyarderi Donald Trump'ın seçim stratejisini yıllar önce açıkladığı ortaya çıktı. Trump'ın henüz aday değilken ve hatta siyasette bile değilken, 1998'deki bir röportajında söylediği, "Adaylığımı koyacak olsaydım, yarışa Cumhuriyetçi Parti’den girerdim. Ülkedeki en aptal seçmenler onlar" sözleri gündeme geldi.

T24'ün haberine göre, ABD’de Müslüman, sığınmacı ve yabancı karşıtı söylemleriyle son dönemde gündemden hiç düşmeyen Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump’ın ön seçimleri önde götürüyor olması, "Trump başarırsa neler olur?" sorusunu sordurtmaya başladı.

Sosyal medya kullanıcıları, ABD’deki başkan aday adayı Donald Trump’ın tüm ön seçim ve ana seçimi kazanıp ülkenin 45. başkanı olması halinde "başlarına nelerin geleceğini" tartışıyor.

Bazı kullanıcılar, sorunun cevabının Trump’ın geçmişte sarf ettiği sözlerde yattığını düşünüyor ve 1998 yılında People dergisine verdiği röportajdaki şu sözlerini hatırlatıyor:

"Başkanlığa adaylığımı koyacak olsaydım, yarışa Cumhuriyetçi Parti’den girerdim. Ülkedeki en aptal seçmenler onlar. Fox News’teki tüm haberlere bayılıyorlar. Yalan söylerim, onlar da bu yalanları yer. Bahse girerim ki muazzam oy toplarım."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr