Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından telefon dolandırıcılarına yönelik yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon yapıldı. Savcılık talimatıyla yürütülen operasyon sırasında polis şüphelilere ait olduğu tespit edilen İstanbul, Bursa, Şanlıurfa, Antalya’daki 25 adresi tespit etti. Önceki gün bu yerlere Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonla aralarında bir kuyumcunun da bulunduğu biri kadın 19 kişi gözaltına alındı.

İŞTE EVLERİNDEN ÇIKANLAR

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, 253 bin 725 lira, 5 altın bilezik, 6 yüzük, 5 bileklik, 1 küpe, 6 yüzük, 45 antik pırlanta ve altın takı, 5'i altın kaplama 26 antika kol saati, 31 cep telefonu, çok sayıda cep telefonu hattı, 1 ruhsatsız tabanca ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

FETÖ YADA PKK DİYEREK KANDIRMIŞLAR

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin aradıkları 52 vatandaşa, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, sözde banka hesaplarının FETÖ ya da PKK terör örgütleri tarafından ele geçirildiğine ikna ettikleri öğrenildi.

6 MİLYON LİRA ÇALMIŞLAR

Şüphelilerin kurbanlarının banka hesaplarındaki tüm paraları çekerek kendilerine vermelerini sağladıkları, bu yolla 6 milyon lira çaldıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin bazı olaylarda kurbanlarının evde bulunan ziynet eşyalarını, hatta kollarındaki saatleri bile aldıkları ortaya çıktı. Şebeke üyeleri içinde bulunan bir kuyumcunun çalıntı ziynet eşyalarını paraya çevirdiği öğrenildi.

ÖZEL BİLGİSAYAR PROGRAMALARI KULLANIYORLAR

Şüphelilerin vatandaşları ararken bazı bilgisayar programları kullanarak karşıda çıkan numaranın polise ait numara gibi görünmesini sağladıkları ortaya çıktı.Vatandaşların ekrana baktığında 155 numarasının gördüğü ve karşısındakini gerçek polis olduğuna ikna olduğu öğrenildi.

ŞEBEKENİN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ

Polisin şüphelileri takip sırasında kendi aralarında şifreli konuştuklarını belirledi. Birbirlerine kendi aralarında anlaştıkları şifre isimlerle hitap eden şüphelilerin kullandıkları bazı şifreli isimler şöyle; Sefeni, Ayran, Tarbus ve Kırış.

POLİS ÇALINAN 2 MİLYON LİRAYI KURTARMIŞ

Öte yandan polis takip sırasında yaptığı ara operasyonlarla şüphelilerin çaldığı 2 milyon lirayı ele geçirdiği öğrenildi. Bu operasyonlar sırasında 14 kişinin yakalanarak tutuklandığı, ele geçen paraların ise sahiplerine iade edildiği öğrenildi.Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr