TBMM'de gözler Anayasa Komisyonu'nda gerçekleştirilen 'dokunulmazlık' görüşmelerine çevrildi. Komisyondaki görüşmeler sabah saatlerinde 'yer kavgası'yla başladı. AKP ve HDP'li milletvekillerinin çoğunlukta olduğu komisyon toplantı salonunda bazı milletvekilleri ayakta kaldı.

Yer kavgası nedeniyle başlayan gerginlik, yerini yumruklu kavgaya bıraktı. Milletvekilleri masaların üzerine çıkıp birbirlerine saldırdı, bu sırada sandalyerlerin havada uçuştuğu görüldü.

İŞTE BUGÜN KOMİSYONDA YAŞANAN GELİŞMELER

AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği teklifi Anayasa Komisyonunda saat 11.00'da görüşülmeye başlandı. AKP ve HDP'li milletvekillerinin çoğunlukta olduğu komisyon toplantı salonunda bazı milletvekilleri ayakta kaldı.

Bunun üzerine HDP Milletvekilleri toplantının daha geniş bir salonda yapılması ve kameramanların da toplantıyı sonuna kadar izlemesi için usul tartışması başlatılmasını istedi. Bazı milletvekilleri de toplantının Genel Kurul Salonunda yapılmasını önerdi. Bu sırada AKP ve HDP milletvekillerinin sözlü olarak birbirlerine sataştığı duyuldu.

HDP'li Garo Paylan ile bazı HDP'li kadın milletvekilleri ve AKP'li Milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Kameramanların dışarı çıkarılmasının istenmesi üzerine tartışmanın şiddeti arttı. Kameramanların dışarı çıkarılmasının ardından usul tartışması devam etti. 

 

 

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, basının izlemediği, danışmanların katılmadığı tek komisyon toplantısı olmadığını söyledi. Bunun üzerine Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, daha önce danışmanların toplantıya alınmayacağının söylendiğini anımsattı. Sırrı Süreyya Önder ise "Burada Zenon paradoksu yaşanıyor. 100 oturma yeri varsa 120 milletvekili ayakta. Oturan danışman var mı, yok. Metrobüs gibi ayaktayız" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr