Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 15 Mart’tan bu yana gözaltında tutulan İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici’nin terör soruşturması kapsamında gözaltına alındığı, dosya üzerindeki gizlilik/kısıtlılık kararı gerekçe gösterilerek, avukatlarına herhangi bir bilgi verilmediği belirtildi. Emniyete giderek Bilici ile görüşen avukatlar Bilici’nin sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadığını ifade etti.

BM raporundan: Türkiye'nin güneydoğusunda 2 bin kişi hayatını kaybetti, 500 bin kişi yerinden edildi

 

“Buyursunlar aksini ispatlasınlar”

Bilici’nin gözaltına alınmasını gazetemiz Cumhuriyet’e değerlendiren İHD doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Abdulselam İnceören,“Raci Bilici’nin bugüne kadar yaptığı çalışmalar ortada. İlkelerimiz doğultusunda çalışmalar yapan bir kurumuz. Uluslararası hak örgütlerine de üye olarak çalışıyoruz. Hak ihlalleri temelinde raporlar hazırlayıp, kamuoyu ile paylaşıyoruz. Gizli, saklı hiçbirşey yaptığımız yok. Hazırladığımız raporlarla ilgili ortaya attığımız iddiaların aksi iddia ediliyorsa, buyursunlar, ispatlasınlar” dedi.

 

İktidar medyası hedef gösterdi

bilici’nin son dönemde iktidara yakın medya tarafından hedef gösterildiğine dikkat çeken İnceören, “Son dönemlerde Raci Bilici’ye yönelik basından, özellikle de iktidar yanlısı basından tehdit, hedef gösterme gibi olaylar yaşandı. Raci Bilici açığa alındı ancan sonrasında da görevine geri döndü. Bilici, hükümete yakın yayın organları tarafından hedef gösterildi. BM’nin açıkladığı Nusaybin raporunun, gözaltına alınmasında etkili olduğunu düşünüyoruz. Ancak dosyasında gizlilik kararı olduğundan tam olarak nedenini, hangi fiilin olduğunu bilmiyoruz. Neden, niçin alındığı ile ilgili bir bilgimiz yok” dedi.

 

Çalışmalarımız engellennek isteniyor

İnsan hakları savunucularının, çalışmalarını BM koruması altında sürdürdüklerine dikket çeken İnceören “BM insan hakları savunucularını koruma altına almışsa da Raci Bilici ile ilgili bu kural gözardı edilmiştir. Bizler çalışmalarımızı yaparken, Bilici’nin gözaltına alınmasıyla BM’nin bu koruması yokmuş gibi raporlarımız, çalışmalarımız engellenmek isteniyor” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr