Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cuma günleri, Cuma Namazı öncesinde okunmak üzere yayınlanan Cuma Hutbesi’nde dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Odatv'de yer alan habere göre, hutbede, “Hak benim, hakikat yalnız benim elimdedir demeyelim” denildi. Hutbede yer alan bu ifadeler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir gönderme olarak yorumlandı.

22′inci muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “tek adam” mesajı vermiş ve tepki çekmişti.

Hutbede dikkat çeken bölüm şöyle:

Çevremize karşı hak ehli olmak, onlara karşı şefkat, merhamet, insaf ve adaletle davranmaktır. Dili, ırkı, mezhep ve meşrebine bakmaksızın hiç kimsenin can, mal, onur ve haysiyetine dil uzatmamaktır. Dünyanın sadece bize değil, bizim dışımızdakilere de ait olduğunu unutmamaktır.

Mümin, asla başkalarının hakkını gasp edemez. Haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliğe sessiz de kalamaz. Zulme duyarsız olamaz. Zalimin yanında yer alamaz.

Bizler, dünyada gerçek anlamda hakkı, hukuku tesis etmiş, adaleti yüceltmiş bir medeniyetin mensuplarıyız. Biliyoruz ki, hiçbir haksızlık, hiçbir zulüm ebedi değildir. Ve yürekten inanıyoruz ki; hakkı tutup kaldırdığımız sürece batıl bize asla zarar veremeyecektir. Haklının yanında olduğumuz müddetçe Rabbimiz bizi yüceltecektir.

Yeter ki bizler, hak ve hakikatin kaynağı olan Kur’an’ı Kerim’i ve Efendimiz (s.a.s)’in sünnetini kendimize rehber edinelim.

Yeter ki, hak benim, hakikat yalnız benim elimdedir demeyelim. Dinimizin bize öğrettiği hak duyarlılığına sahip olalım ve bunu yaymak için çabalayalım.”

ERDOĞAN’DAN “TEK ADAM” ÇIKIŞI

22′inci muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışma yaratacak sözlere imzasını atmıştı. “Tayyip Erdoğan gitsin demek’, ‘Bizim tüm siyasetimizi, tüm çalışmalarımızı, üzerine bina ettiğimiz milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin tek olması anlayışı yıkılsın’ demektir” demişti. Erdoğan’ın bu sözleri sosyal medyada “Devlet tek kişinin varlığıyla ayakta kalmaz” yorumlarına neden olmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr