Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Manavgat İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşmaya katıldı.

Bayramlaşmada, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AKP İl Başkanı Rıza Sümer, İlçe Başkanı Hasan Öz ve partililer de yer aldı.

Bayramlaşmada konuşan Bakan Çavuşoğlu, Manavgat, Alanya, Gazipaşa ve Korkuteli gibi ilçelerin doğalgaza kavuşacağını söyledi.

'REJİM BU ATEŞKESE RİAYET ETMEK İSTEMİYOR'

Suriye'deki ateşkese değinen Bakan Çavuşoğlu, "Sürekli temas içinde olduğumuz ülkelerin de gayretiyle Suriye'de bir ateşkes oldu. Biz bunun kalıcı olmasını istiyoruz. Öyle görünüyor ki rejim bu ateşkese riayet etmek istemiyor. Dün akşam ateşkes ilan edilir edilmez rejim ateşkesi bozdu. Uyarılar yapıldı, inşallah bu ateşkesin kalıcı olması için herkes üzerine düşeni yapar. Ateşkes tek taraflı olmaz, bunun takipçisi olacağız ve huzur, barış, istikrar ve yeniden yönetilebilir bir Suriye olması için bundan sonra da gayretlerimizi devam ettireceğiz" dedi.

'BAYRAMDA BİLE KÜRT KARDEŞLERİMİZİ HEDEF ALIYORLAR'

Cerablus bölgesinde DAEŞ'ten temizlenen köy ve şehirlerde hayatın normale dönmeye başladığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, insanların esaretten kurtulduğunu kaydetti. Türkiye içindeki terör örgütlerine karşı mücadelenin de sürdüğünü vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Amacımız Türkiye'nin her yerinde huzuru tesis etmek. Zulüm altında olan Kürt kardeşlerimizin de huzurunu tesis etmek bizim görevimiz. Dün Van'daki saldırıyı gördünüz. Onlar eskiden de Kürt kardeşlerimizi hedef alıyordu, sürgüne gönderiyorlardı. Şimdi hain saldırılarla bayramda bile Kürt kardeşlerimizi hedef alıyorlar. Bu kalleşlerin zaten Kürt vatandaşlarımızın kültürüyle, haklarıyla hiçbir ilgisi yok, bunların kendi ajandası var" diye konuştu.

'YURTDIŞINA KAÇANLARIN BİR KISMINI GETİRDİK'

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine de değinen Bakan Çavuşoğlu, ABD'den beklentinin Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:
"Önce elinizdeki teröristleri Türkiye'ye teslim edeceksiniz. Geçici tutuklama talebimizi gerekçesiyle gönderdik ABD'ye. Beklentimiz, ABD'den bu hain FETÖ'yü bir an önce tutuklaması, oradan Türkiye'ye mesajlar vermesini engellemesidir. Ondan sonra da yine ilettiğimiz ve ileteceğimiz delillerle Türkiye'ye iade edilmesi ve hain teröristin Türk yargısına teslim edilmesidir. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Hiç merak etmeyin, yurtdışına kaçanların bir kısmını getirdik. Diğerlerini de tespit ettiğimiz yerlerde getiriyoruz. Yunanistan'da süreci de yakından takip ediyoruz. Yasal bir süreç var. Onlar da gelecek. Bu hainlerden milletimiz adına hesabını sormaya devam edeceğiz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr