Fenerbahçe'den Flamengo'ya giden Diego Ribas, ülkesi Brezilya'da Globo TV'ye konuk oldu.
Yeni takımı Flamengo'daki planlarından bahseden Diego, Fenerbahçe’ye transfer sürecini de anlattı. Tecrübeli futbolcu, 50 dakikalık röportajında Fenerbahçe'yle ilgili sorulara şu cevapları verdi:
“Türkiye çok karmaşık bir yer… Transferde ilk görüştüğüm kişi direkt kulüp başkanı oldu. Bana, ‘Seni takımımda istiyorum' dedi. Teknik direktörle (Ersun Yanal) konuşmadım bile. Hatta imzalar için İstanbul'a gittiğimde, koçun planları içinde yer almadığımı hemen anladım. Sonra teknik direktör değişti (İsmail Kartal). Futbolcularla koç-oyuncu ilişkisinden çok daha farklı bir ilişkisi vardı. Onunla neredeyse hiç konuşmadık.”


PEREIRA’YA AĞIR ELEŞTİRİ

“Daha sonra Portekizli bir teknik adam (Vitor Pereira) geldi. İnanılmaz bir egosu vardı. Ama söyledikleri asla birbirini tutmuyordu. Bana beni çok beğendiğini, oyunu benim üzerime kuracağını söyledi. Sonra başkana beni istemediğini söyledi. Sonra bana geldi ‘Başkan seni istemiyor' dedi. Sezon sonunda çalışmaya gittiğimde, ‘Seni istemiyoruz. İdmanlara çıkamazsın' denildi.”
“Brezilya’ya dönüş planını iki sene önce yapmıştım. Ancak bu gerçekleşmedi. Ortaya çılgın rakamlar koydular ve beni bu fikrimden vazgeçirdiler. ‘Hayır' diyemedim. Bu deneyim için pişman değilim; çünkü birçok şey öğrendim, yeni deneyimler elde ettim.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr