Dgs sınavı sonuçlarını her öğrenci istediği zaman internet üzerinden rahatlıkla öğrenebilir. Dikey geçiş sınavına girmiş olan her öğrenci dgs puan hesaplama yaparak puanlarını rahatlıkla öğrenebilirler. Bunun için yapmanız gereken tek şey internet üzerinden puan hesaplama hizmeti veren sitelere giriş yapmaktır. Dgs sınavına girmek için bazı şartların yerine getirilmiş olması gerekir. Bu şartları yerine getiren her aday dikey geçiş sınavına girme hakkı kazanır.

Puan hesaplama nasıl yapılır?

·        İnternet üzerinden yapacağınız hesaplama işleminde ilk önce ön lisans başarı puanı için diplomata notunun yazılması gerekir.

·        Bu işlemin arkasından yaptığınız doğru ve yanlış cevaplar önem kazanır.

·        Doğru cevaplardan yanlış cevapların dörtte biri çıkarılır.

·        Puan türünü hangisinden istiyorsanız bu puan türü de işaretlenerek hesaplama yapılır.

Dikey geçiş sınavı diğer tüm sınavlara göre en kolay sınavlardandır. Sözel ve sayısal olmak üzere toplam 160 soru sorulur. Her bölümde 10 adet mantık sorusu da bulunmaktadır. Sınav soruları bir ay sonra açıklanmaya başlar. Dgs puanınızla ilgili detaylara ulaşmak için yapmanız gereken şey http://www.dgspuanhesaplama.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sitemizden puanlamalar ve hesaplamalarla ilgili tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.