- ANKARA: Sağlık Astsubay Üstçavuş 30 yaşındaki Mekan Şahin ve Kara Pilot Üsteğmen 29 yaşındaki Burak Abikebahşi için Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Gürak katıldı. Şehit Abikebahşi’nin annesi Serpil Abikebahşi, babası Murat Abikebahşi, babaannesi Nurten ve kızkardeşi Melis ile bir hafta önce evlenme teklif ettiği kız arkadaşı ile şehit Şahin’in annesi Sevgi Şahin, babası Veysel Şahin, eşi Aynur Şahin, kız kardeşi Alev ve kardeşi Ali Haydar taziyeleri kabul etti.

Şahin ailesinin törene Türk bayraklı tişörtlerle katılması dikkat çekerken şehit Şahin’in 5 yaşındaki oğlu Metehan da cenaze töreninden uzak bölgede bir yakınının kucağında yer aldı. Şehidin 5 yaşındaki oğlunun, uzayan saçlarını kestirmek için babasını beklediği ve “Beni babam berbere götürsün” diye beklediği anlatıldı.

 

‘Kuzumu gömmeyin’

Oğlunun naaşı geçerken baba Akibebahşi asker selamıyla uğurlarken gözyaşları içindeki anne ise naaşın arkasından koşmak istedi ancak koluna giren yakınları buna izin vermedi. Tekerlekli sandalye ile törene gelen babaanne 78 yaşındaki Nurten Abikebahşi de, “Kuzuma kıymayın, kuzumu gömmeyin” diyerek feryat ederken şehit torununun bir hafta önce evlenme teklifinde bulunduğu kız arkadaşına sarılarak tören boyunca teskin etmeye çalıştı. Şehit Şahin’in halası Saime Şahin de, yeğeninin fotoğrafını tören boyunca elinden bırakmayarak “Askerimiz vatan için değil Şehzade Bilal için şehit oldu. Cenazesi geldi. Allah bu olayda, şehitlerin buraya gelmesinde katkısı olan, en ufak katkısı olan herkese evlat acısı versin” diyerek tepki gösterdi.

‘Oğlumu bana geri verin’

- UŞAK: Kobra helikopterin düşmesiyle şehit olan Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın cenazesi Uşak Havaalanı’nda, ailesi. askeri ve mülki yetkililer ile yaklaşık 1500 kişi tarafından karşılandı. Cenazeyle birlikte kente gelen şehidin eşi ve emekli öğretmen baba Süleyman Şahan, taziyeleri kabul etti. “Oğlumu bana geri verin” diyerek haykıran gözü yaşlı anne Şükran Şahan’ın feryadı yürek burktu. Şehit cenazesi evine getirildiğinde sinir krizi geçiren gözü yaşlı anne Şükran Şahan, “Ben ölecektim, nereye gittin canım oğlum? O karanlıklara gitti ben gözümü açamıyorum. Bana oğlumu geri verin” diyerek feryat etti.

- AFYONKARAHİSAR: Piyade Uzman Çavuş 30 yaşındaki Muammer Arı için Bayat ilçesinde tören düzenlendi. Akrabaları şehidin tabutuna sarılarak ağlarken ambulanstan inerken baygınlık geçiren Hacer Arı, “Muammer’im gözleri açık gitti” diye ağladı. Acılı eş, ağlayan kızı 12 yaşındaki Dilara Sude’yi de sarılarak teselli etmeye çalıştı. Tabutun başına gelen anne Havva Arı, “Beni de gömün Muammer’in yanına. Ben gireyim o kara toprağa, kurban olurum sana. Kara topraklar soğuktur ben ısıtırım kuzum seni” diye ağladı. Şehidin cenaze ilçe mezarlığında toprağa verildi.

 

‘Bak herkes geldi’

- KAYSERİ: Şehit Uzman Çavuş İbrahim Akarsu için Kayseri Kalemkırdı Camisi’nde tören düzenlendi. 2 yıl önce babası Ahmet’i, bir yıl önce de trafik kazasında kardeşi Yılmaz’ı kaybeden şehit Uzman Çavuş İbrahim Akarsu’nun cenaze törenin askeri ve mülki yetkililer 5 bine yakın vatandaş katıldı. Kayseri Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’in kıldırdığı cenaze namazı öncesi şehit annesi Türkan Akarsu, “Şerefli yavrum bak şehadet haberini duyan herkes seni uğurlamaya geldi. Hep şehit olacağım diyordun, bak şehit oldun” diye ağıt yaktı.

 

Yakınları fenalık geçirdi

- GAZİANTEP: Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Saadettin Bakır için Gaziantep’in Nizip ilçesinde tören düzenlendi Hatice Kübra Cami’de düzenlenen cenaze töreninde annesi Lütfiye ve babası Ahmet Bakır gözyaşları dökerken yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenazede fenalaşarak baygınlık geçiren tören mangasındaki bir asker sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü. Şehit Bakır’ın cenaze törenine katılan 5 bin Nizipli, şehidi son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Şehidin cenazesi Asri Mezarlık’taki şehitliğe defnedildi.

 

Üniformasını giydiler

- NİĞDE: Şehit piyade uzman çavuş 26 yaşındaki Fatih Özdemir’in cenazesi ilk olarak Dere Mahallesi’ndeki ağabeyi Esen’in evine getirildi. Şehidin annesinin 2 yıl önce öldüğü, babası Hasan Özdemir’in de İstanbul’da oturduğu belirtildi. Daha sonra Dışarı Camii’ndeki törene şehidin, ailesi, yakınları, askeri ve mülki yetkililer ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit Özdemir’i yeğenleri de amcalarının üniformasıyla törene katıldı. 1 yıl önce Nuray Özdemir ile evlenen şehidin cenazesi götürüldüğü Derbent Mezarlığı şehitliğinde toprağa verildi.

'Ben babamı istiyorum'

- KAYSERİ: Şehit Uzman Çavuş Nazmi Kapucu için Kayseri’nin Tomarza ilçesinde tören düzenlenlendi. Şehidin cenazesi ilk olarak evine getirilerek helallik alındı. Şehit Uzman Çavuş Nazmi Kapucu’nun eşi Tuğba Kapucu’yu yakınları teselli etmeye çalışırken 3 yaşında ki kızı Zehra Nur ise yakınlarının kucağında olup biteni anlamaya çalıştı. Şehidin 9 yaşındaki kızı Kübra Nur Kapucu’nun babası toprağa verilirken “Ben babamı istiyorum” diyerek ağlaması, törene katılanları gözyaşlarına boğdu. Şehidin cenazesi Tomarza mezarlığında toprağa verildi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr