Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Muş İl Müdürlüğü, yurtlarda barınan 2 bin 500 öğrenciler için ‘Manevi Rehberlik’ projesi kapsamında dini kitaplar dağıtmaya başladı. Ayrıca öğrencilere, her yurtta manevi rehberler tarafından ders veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, 700’e yakın Kuranıkerim meali, Peygamber Efendimizin hayatı ve Kur’an yolu meali kitabı öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Muş’ta yurtta kalan diğer öğrenciler için yaklaşık bin 800 kitabın basımına ise devam ediliyor. KYK İl Müdürü Emrullah Güler yaptığı açıklamada, yurtlardaki manevi rehberlerin bir süredir öğrencilere Kuranıkerim, tecvit gibi dersler verildiğini, ama kaynak sıkıntısı yaşandığı için Diyanet ile ortaklaşa kitap dağıtımına başlandığını söylerken, söz konusu manevi rehberlerin kim olduğu hakkında bilgi vermedi.

Yurtlarda hadis, tefsirlerle, kelam, fıkıh, siyer gibi derslerle haftanın 4 günü sohbet yapılmakta olduğunu belirten Güler, derslere katılımı artırmak için kitap dağıtma girişiminde bulunduklarını sözlerine ekledi. Güler, KYK yurtlarında kalan her öğrenciye manevi rehberlik hizmetini ulaştırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr