Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Fırat Kalkanı adı altında Cerablus'taki IŞİD unsurlarını temizlemek üzere operasyon başlatılmıştır.

- Kobani Afrin arasının terör örgütüne açılmasına hiç bir şekilde müsade edilmemelidir.

- ABD'nin PYD'yi aklama çalışması art niyetliliktir. ABD, PYD ve PKK'yı çok açık bir şekilde kullanmaktadır.

- FETÖ konusunda hala delil isteyen, 15 Temmuz konusunda ikircikli davranan ABD'nin PYD konusundaki tavrı da çarpık ve yanlıştır.

"MENBİC'İN KONTROLÜ SAĞLANMALI"

- ABD'nin gizli gündemi, Türkiye'yi kelepçeleyip Suriye'nin kuzeyinde fiili bir koridor yaratmaktadır. Bu anlamda Mare hattının PYD'ye geçmesi için sinsi bir hazırlık yapılmaktadır.

- Menbic'in kontrolü sağlanmalıdır. Bu operasyon riskli olmakla birlikte kaçınılmazdır.

- ABD'nin ortak düşman olarak IŞİD'i gösterip PYD'yi perdelemesi, FETÖ ile ilgili üç maymunu oynaması utanmazlıkdır. Türkiye'nin IŞİD'le doğrudan mücadelesi, vahşi örgütün eylemlerini daha da kışkırtacaktır.

"KORKARIM Kİ SÜREÇ DEVAM EDECEK..."

- Askeri harekat sürüyorken, PKK'nin Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırması, 11 polisimizi şehit etmesi müşterek faaliyetlerin sonucudur. Tüm terör örgütleri Türkiye'ye saldırmaktadır, korkarım ki bu süreç devam edecektir.

- MHP, TSK'nın başarılı olması, Türkiye'nin terörizimle savaşından alnın akıyla çıkması hususunda her türlü desteği verecek, hükümetin arkasında duracaktır. Türk milleti artık ayaktadır. Dileğimiz Cerablus operasyonunun terörizmin belini kırmak için fırsat olmasıdır.

- Anadolu'nun istilası, bağımsızlığın itlafı yeniden masadadır. Türk devletine yeni bir fetret devri dayatılmaktadır.

MERAL AKŞENER VE 'ADLİ YIL AÇILIŞI' AÇIKLAMASI

- (Meral Akşener'in durumunun sorulması üzerine) MHP'nin gündemi devlet ve millettir.

- (Saray'daki adli yıl açılışına katılıp katılmayacağının sorulması üzerine) Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılacağım.

TABLO DEHŞET VERİCİ

- Gaziantep'te yaşanan vahşetin dumanı hala tütmektedir. Yaşı 12-14 olduğu söylenen çocuk canlı bomba, bomba düzeneğini patlatmıştır. Hain terör saldırısını hepimizi kahretmiş ve üzmüştür. Tablo dehşet vericidir. Bu tür canavarlığın eşi emsali görüşmemiştir. Gaziantep'te canlı bombanın patladığı gece 3 bin muhalifin sınır ötesine geçtiği dillendirilmektedir. IŞİD'in gazi şehrimizdeki uyuyan hücreleri hayata geçirdiği dillendirilmektedir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr