Danimarka'nın kuzeyinde yer alan Birkelse kentinde, tarih dersi için araştırma yapan 14 yaşındaki Daniel Kristiansen, 2. Dünya Savaşı döneminde düşen bir Alman uçağının enkazını buldu.

Babası Klaus Kristiansen CNN'e demecinde, oğlu Daniel'in tarih dersinde sınıftakilere gösterebileceği eski levhalar bulmak için çiftliklerinde geziye çıktıklarını anlattı. Fakat baba ve oğul, eski levhalar yerine, Messerschmitt avcı uçağı olduğu sanılan bir uçağın gövdesini buldu.

​KİMLİĞİ BELİRLENEBİLİR

Kristiansen, toprağı 7-8 metre kazdıklarında metal parçalarla birlikte insan kemikleri ve giysi parçaları bulduklarını söyledi. Nitekim Kristiansen, uçağı gördüğünde büyük babasının kendisine 1944'te buraya bir Alman uçağının düştüğünü anlattığını anımsadığını belirtti.

Öte yandan Kuzey Jutland Tarih Müzesi'nin yöneticileri, uçak ve pilota ait olan eşyaları aldıklarını ve yakında pilotun kimliğini belirleyebileceklerini söyledi.

ÖZEL EŞYALARI DA BULUNDU

Müze yöneticilerinin anlattığına göre, uçağın kokpitinde pilotun üniformasının yanı sıra bir şapka, üç kullanılmamış prezervatif, içinde Danimarka paraları ve Aalborg üssündeki kantinde verilen yemek pulları olan bir cüzdan bulunuyordu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr