Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Osmaniye, Bingöl, Mersin, Kilis, Adana, İstanbul, Kahramanmaraş ve Elazığ'da, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinde usulsüzlük ve örgüte mali kaynak sağladığı iddiasıyla çeşitli derneklerin yönetici ve çalışanlarına yönelik önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Dün gerçekleştirilen operasyonda 15 kişi gözaltına alınırken, 4 kişi adreslerinde bulunamadı. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 4 kişinin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği bildirildi.

DENİZLİ'DE 19 GÖZALTI

Denizli'de bu sabah Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) düzenlenen operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Kordinatörlüğü (TKDK) ile Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün de aralarında bulunduğu 19 adrese, FETÖ/PDY'ye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Proje hazırlayarak FETÖ / PDY'ye maddi destek sağladıkları ileri sürülen kurumlara yönelik düzenlenen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı.

Operasyonların devam ettiği bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr