UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'ndaki rakipleri Lazio'yu analiz etmek için Roma'ya gelen Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, burada açıklamalarda bulundu.

Olimpiyat Stadı'nda Lazio'nun Napoli'ye 2-0 mağlup olduğu karşılaşmayı tribünden izleyen Mustafa Denizli maçın ardından, ilk maçlarına 18 Şubat'ta çıkacakları rakipleri, takımının durumu ve UEFA'nın haklarında vereceği karara ilişkin Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Lazio kurada çıktıktan sonra 8-9 maçını izlediklerini söyleyen deneyimli teknik adam, "Her maçı en az 3-4 değişik futbolcuyla devam ettirdi. Yani bu maçlarda benim takip ettiğim kadronun bize karşı oynama şansı belki yüzde 60. Bütün bunları değerlendireceğiz. 8-9 maçlık periyotta kullandığı bütün futbolcuları takip ediyoruz. Neticede İtalya liginin iyi takımlarından bir tanesi. Belki bu akşam ilk yarıda iyi bir oyun ortaya koymadı ama Lazio'yu biz ne bu maçla ne de bundan evvelkilerle ilgili tek maç üzerinden değerlendiremeyiz" diye konuştu.
Denizli, amaçlarının hem İstanbul'da hem de Roma'da kendilerine turu geçirtecek sonuç almak olduğunu dile getirerek, "Yani çekişmeli iki maç bizi bekliyor diyebilirim, ama biz Galatasaray olarak üzerimize düşeni yaparız" dedi.

"ŞANSIMIZ YÜZDE 51"

Denizli, tek maçlarda Galatasaray olarak şans oranlarının yüzde 51 olduğu söyleminin Lazio için de geçerli olduğunu ekleyerek, "Zorlu maçlar olacak, ama neticede o bizim her maç öncesi, özellikle tur maçlarında düşündüğümüz, ortaya koyacağımız olaydır" diye konuştu.
Hem Lazio hem de Galatasaray taraftarlarının, turu geçme konusunda umutsuz konuştuğu aktarılan ve Lazio-Napoli maçını izledikten sonra buna ilişkin düşüncesi sorulan Mustafa Denizli, "Biz bu akşamı (dün) değil, Lazio'nun genel durumunu değerlendiriyoruz. Bu akşamla ilgili sadece, son maçlarına ilişkin bir takım veriler elde ediyoruz. Onun dışında biz Galatasaray olarak hedefimizin ne olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"UEFA'NIN MEN KARARI VERMESİ ZOR"
Denizli, Finalsal Fair-Play (FFP) kurallarına uymadığı gerekçesiyle 1+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası istemiyle Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu'na sevk edilmesine de değindi.
Bu konuda Şubat ayı içerisinde kararını açıklaması beklenen UEFA'nın men kararı vermesi halinde bundan nasıl etkileneceklerini değerlendiren Mustafa Denizli, "Biz öyle bir kararın zor çıkacağı kanaatindeyiz, ama neticede UEFA kendi kriterlerine göre bir karar verecektir. Galatasaray olarak yönetimimiz son yıllarda hep UEFA'nın istediği kriterlere uygun, iyi niyetli yaklaşımını gösteriyor, ama bu neticede idari bir konudur. Olumsuz bir karar çıkarsa tabii ki bundan psikolojik olarak etkilenmememiz mümkün değildir" dedi.

"YEDİĞİMİZ GOLLERDEN MEMNUN DEĞİLİZ"
Takımında kendisini memnun eden şeyin ne olduğu ve sürekli gol yemelerine ilişkin düşünceleri de sorulan Mustafa Denizli, şöyle konuştu:
"Attığımız gollerden memnunuz sayı olarak, yediğimiz gollerden memnun değiliz. Onu özellikle Lazio maçlarında son derece dikkatli kullanmak mecburiyetindeyiz. Yani ofansif gücümüze güç katarak, defansif hatalarımızı da asgariye indirerek bu turu oynamak mecburiyetindeyiz."

NİSAN KEHANETİ
Daha önceki açıklamalarında, lig şampiyonluğu yarışında Nisan ayının kendileri açısından sürprizlere gebe olabileceğine işaret etmiş olan Denizli, bu söyleminin arkasında olup olmadığına dair ise, "Gayet tabii. Ben takımımın hangi grafikte olduğunu, en sağlıklı grafiğin o aylarda olacağını düşünüyorum. Söylemimiz öyle devam ediyor" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr