Olay, Üsküdar Salacak sahilinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, sahilde oturan 23 yaşındaki Hatice Demir, bir anda dengesini kaybederek denize düştü. Genç kadının denize düştüğünü gören çevredeki kişiler polise ve 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Bu sırada sahilde bulunan 2 kişi denize girerek boğulmakta olan genç kadını kurtardı.

Vatandaşlar tarafından kıyıya çıkarılan Hatice Demir, sahil güvenlik botuna alınarak Harem'deki Kıyı Emniyeti İstasyonu'na götürüldü. Burada ambulansa konulan genç kadın, Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldü. Demir'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.



"VATANDAŞLAR KURTARDI"

Denize düşen genç kadını kurtaran Salim Göben, “Bayan düşmüş. İntihar etmemiş, düşmüş. İnsanlar başına toplanmış. Ben burada bazen yüzerim. Yüzdüğümü bilen birisi geldi, söyledi. Buradan bir arkadaşla birlikte denize atladık. Kadını kurtarıp, kıyıya aldık. Sahil Güvenlik geldi. Durumu da iyiydi. Biraz korkmuş, biraz üşümüş, biraz da su yutmuş. Ama durumu genel olarak iyiydi" dedi.

Başka bir vatandaş ise “2 günde bir birisi düşüyor. Buralarda koruyucu zincirler vardı, söktüler onları, insanlar birbirine çarpıyor, gözü kararıyor düşüyor. Arkadaşlar atlayıp kadını kurtardılar. Buradaki zincirleri gece kesip çıkarttılar. Babalar, demirler vardı, kaldırdılar" ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr