Deniz kuvvetleri komutanı Bülent Bostanoğlu yaptığı açıklamada, "Komuta kademesi olarak kesinlikle kabul etmiyoruz." dedi.

1. Ordu Komutanı Org. Ümit Dündar ise, 'Bu girişim TSK'nın kabul ettiği bir teşebbüs değildir. Küçük bir gruptur. Endişe edecek bir durum yoktur. TSK'nın içinde küçük bir grup bu hareketi yapıyor. Bu olayla ilgimiz yok, İstanbul'da valimiz ile birlikteyiz. Onları desteklemeyen askerimizle durumu kontrol altına alıyoruz' şeklinde konuştu.

3. Kolordu Komutanı Erdal Öztürk ise kalkışmayla ilgili, "TSK'nın emir komutası ve hiyarşisi dışında, herhangi bir emir olmaksızın, birtakım muhtelif faaliyette bulunan askeri birlikleri derhal kışlalarına dönmeleri emrini veriyorum. Bütün 3. Kolordu personelinin derhal kışlalarına dönmesini bekliyorum. Aksi takdirde hukuki işlem yapılacağını da belirtmek istiyorum. TSK tektir. Emir komutası bellidir. TSK, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hiyarşisinin, TBMM ve Türk halkının iradesine saygılıdır.Büyük çapta büyük birlik olmadığı kanaatindeyim. Kışlalarına dönmeleri için her türlü gayreti sarfedeceğiz."
diyerek konuşmasını bitirdi.

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı olayla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Eşkiyalar başarılı olamayacak. Kısa sürede duruma el koyacağız. Şehidimiz var, yaralımız var fakat duruma hakimiz.” dedi.

Jandarma Harekat Daire Başkanı Arif Çetin ise, 'Darbe girişimi yok etmeye kararlıyız. Birliklerimiz milli iradeye korumaya hazırdır. Genelkurmay Başkanı görevinin başındadır' diye açıklamada bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr