HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, SYRZA'nın daveti üzerine Yunanistan'a giderek partinin kongresinde konuşma yaptı. Demirtaş, konuşmasında Yunanistan ve Türkiye’yle beraber bölge ülkelerin zorlu bir dönemden geçtiğini vurgulayarak “Küreselleşen kör şiddet, nefret dili ve sömürü politikaları karşısında halklarımızı bir arada tutmanın mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelede dünyanın neresinde olursa olsun sol-sosyalist kesimlerin mücadelede ortaklaşma sorumluluğu bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘Omuz omuza mücadele’ sözü

Hükümetin büyük ortağı SYRIZA’nın Yunanistan’da ekonomik krizin şiddetlendiği dönemde sorumluluk aldığını vurgulayan Demirtaş, “Böylesi bir zamanda SYRIZA’nın Yunan halkı için verdiği sosyal adalet ve refah mücadelesinde HDP olarak yanlarında olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Sosyal adalete, özgürlüğe ve halk için sürdürülebilir istikrara giden engebeli bir yolda, Yunanistan Halkı ile omuz omuza mücadele vermeye ve daha yakın bir işbirliği için çabalarımızı arttırma sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Demirtaş, konuşmasını, “Yürekten inanıyoruz ki, hem Türkiye hem de Yunanistan halkları bu zor dönemi ortak mücadele ve dayanışma ruhuyla atlatacak ve hak ettikleri sosyal adalete, barışa ve huzura elbet kavuşacaktır. Umudumuzu birlikte büyütelim, faşizme ve sömürüye karşı direniş cephesini sınır tanımaksızın birlikte inşa edelim” sözleriyle tamamladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr