HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Demirtaş'ın konuşmasından satır başları:

Katliamcı anlayış hep iktidar başında oldu. 57 insan devletin gözü önünde Çorum'da katlediliyor. Bütün katliamlarda olduğu gibi üstünkörü soruşturma ve cazalandırmalarla iş geçiştiriliyor. 

O zaman Çorum'u cezalandırsalar Sivas olmayacak, Sivas'ı cezalandırsalar Gazi olmayacak, Gazi'yi cezalandırsalar Roboski olmayacaktı. Çorum Alevi katliamını bir kez daha lanetliyoruz. 

Silopi'de bir bombalı saldırı yaşandı ve 4 kişi yaşamına yitirdi. Böylesi saldırıları, bu tür eylem biçimlerini asla tasvip etmedik. Kınıyoruz.

Aynı saatlerde Roboski köyünde Roboski katliamına benzer bir katliam yaşandı. Bu saldırıyı da kınadığımızı belirtmek istiyorum. 

Milletvekilimiz kendi köyüne taziyeye gitmek istiyor. Dünden buyana girişi engelleniyor. Bunu engelleyenlere soruyorum orada fazlalık olan sizsiniz Ferhat değil.

Hurşit Külter'in infaz edildiği bilgileri geçiyor bazı hesaplardan. İnfazların birçok yerde yaşandığını biliyoruz ama sağ gözaltına alndığına dair tanıklar var. Kendisinden haber bekliyoruz ve sonuç alamamadığımızı buradan belirtmek istiyorum

Gezi direnişi o gün yaşandı bitti anması yapılacak diye bakmıyoruz. Gezi direnişi 10-15 güne sığdırılacak bir süreç değil.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr