Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto için Diyarbakır’da düzenlenen eylemde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Kazanamadıkları belediyeyi kayyımla ele geçirmeye çalışıyorlar. Mardin ve Van’a kayyım atamanın hazırlığını yapıyorlar. Devletin copu, zırhlı aracı olabilir bununla belediyeye el koymuş olabilirsiniz. Bununla adınız gaspçıya çıkar, hırsızlığa çıkar” dedi. DBP Bağlar İlçe Başkanlığı önündeki eyleme, Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Kamuran Yüksek, HDP Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken, HDP milletvekilleri ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve çok sayıda yurttaş katıldı. Tuncel, “Siz Kışanak’ı tanıyor musunuz? O zulme hiçbir zaman boyun eğmedi. Siz bu halkın iradesini bu kadar kolay alabileceğinizi mi sanıyorsunuz?” dedi.

Demirtaş ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “Musul’u Musullular yönetsin” sözlerini anımsatarak, “Mevzu Cizre olunca, Şırnak olunca buradaki halkın kendini yönetmek isteyişine karşı hukuksuzluk uyguluyor. Kazanamadıkları belediyeyi kayyımla ele geçirmeye çalışıyorlar” dedi.

‘Copla ayakta duruyorlar’

Seçim çalışmalarının engellendiğini, adaylarının tutuklandığının anımsatan Demirtaş, “Onurumuzu almak istiyorlar. Suçları varsa adil yargılama olsun. Ama iftira atarak, komplo kurarak asla gerçekleştirmediği şeyi komployla iftirayla tutuklamayla ele geçirmeyi doğru bulmayız” diye konuştu. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: z“Ellerinde zor ve baskı araçları dışında hiçbir şey yok. Bir iktidar copla ayakta duruyor. Konuşmak yasak, yürüyüş yasak, siyaset yapmak yasak. Konuşmalarım bitmeden soruşturma açıyorlar. Bu ne hız? Melih Gökçek’in Gülen’e yaptığı malikâne orada duruyor. Parsel parsel Ankara’nın arsalarını buna peşkeş çekmedi mi? Kayyım atayacaksan Kadir Topbaş’a ata.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr