Türkiye-AB Zirvesi’ne paralel olarak Avrupa Sosyalistleri Partisi’nin Brüksel’e devat ettiği davet ettiği HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aralarında Avusturya Şansölyesi, Portekiz, Malta Başbakanı, AB Yüksek Temsilcisi Mogherini ve Komisyon üyelerinin de yer aldığı grup ile bir araya geldi. Demirtaş şu mesajları verdi:

Sesinizi yükseltin: AB’nin Türkiye’deki ihlallere sessiz kalması kabul edilebilir değil. Nerede yaşanırsa yaşansın ortak sesimizi yükseltmemiz lazım. AP bir meclis kararı alabilir. Türkiye’de barış sürecini yeniden kurmak için bir komisyon oluşturabilir. Artık yarımağız Türkiye’de çatışmaların durması çağrısı yapmak yetmiyor. AB’nin artık taşın altına elini koyması lazım.

Hatayı kendinizde arayın: Avrupa’nın mültecileri bir baş belası olarak görmek yerine kendilerinin nerede hata yaptıklarını, Ortadoğu- Suriye politikalarında, düşünmeleri yerinde olur.

Merkel Alman toplumunu da unuttu: Merkel Alman toplumunun da hassasiyetlerini yansıtmayan, sessiz kalan bir tutum sergiledi. İşbirliği yaparken Türk hükümetini kızdırmamaya çalışıyorlar.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr