Mehmet Demirkol, Galatasaray-Lazio karşılaşmasının devre arasında NTV Spor'da değerlendirmelerde bulundu.

Mücadelenin devre arasında Mustafa Denizli'nin kadro seçimini eleştiren Demirkol, "Galatasaray maça bu kadroyla çıkıyorsa Lazio'nun hanesinde sıfır yazmalıydı. Orada 1 yazıyor. 1'den fazla da yazabilirdi. Enteresandır, 5-6 stoperin var ve golü de duran toptan yiyorsun. Plan çöktü. Şimdi yeni bir plana geçmek lazım. Yasin ve Olcan'ın oyuna girmesini bekliyorum. Bu kadrodan ne beklersin? Rakibin hanesinde '0' yazacak. Orada '1' yazdığı an sistem çökmüştür." dedi.

"80'LERDEN KALMA"

Maç sonunda Galatasaray'ın oynadığı taktiğin 80'ler kaldığının altını çizen deneyimli yorumcu, "Bu 80'lerden kalma bir yaklaşım. Rahmetli Coşkun Özarı, böyle 6-7 tane stoperi oynatırdı ama bir tane santrfor olurdu. Burada santrfor da yok. Bu anlayışı yıkan adam da Mustafa Denizli'ydi ama bir şekilde yine oraya dönmüş.

Amaç rakibi 0'da tutmak, pozisyon vermemekti ama pozisyon verdin ve gol yedin. 21. dakikada plan çöktü. Ondan sonra ne oldu? 50 dakika bu planda ısrar edildi. Artık ikinci maçı da böyle oynamak zorunda Galatasaray. Bu plan çok büyük bir risk oldu" diye konuştu.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr