Mehmet Demirkol, NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi adlı programda gündemi değerlendirdi. Fenerbahçe'nin, Lokomotiv Moskova'yı 2-0 yendiği maçı yorumlayarak başlayan Demirkol, "Her zaman Fenerbahçe daha fazlasını yapabilir diyordum. Souza'nın biraz daha önde, Ozan ise bağlantı oyuncusu gibi olmalı. Souza, Baroni'ye göre daha oyun içinde. Ancak Baroni'nin bazen Alex gibi işler de yapardı. Daha evvel Fenerbahçe'nin Lokomotiv'in 10'da 1'i rakiplere karşı dünkü futbolun 10'da 1'ini oynayamadığı oldu" dedi.

"SON 10 YILIN EN İYİSİ"
"Gökhan Gönül'ün en iyi yılı ilk sezonuydu" diyerek başarılı oyuncuya ayrı bir parantez açan Mehmet Demirkol, "Çıtayı öyle yükseğe koydu ki iyi oynaması yetmemeye başladı. Dün iki kanatta iyi çalıştı, Caner ve Gökhan çok iyi iş yaptı. Gökhan Gönül uluslararası bir futbolcu. Real Madrid'e koy oynar. Hadi Gökhan Gönül'ü kes, kesebiliyorsan? Fakat dün Nani takımın en kötüsüydü. Mesela dün Nani mi çıkar, yoksa Van Persie mi çıkar? Kesinlikle Nani çıkmalıydı. Takımda Van Persie'yi en iyi anlayan oyuncu Caner. Pereira, Lokomotiv maçında Caner'i Hasan Ali'nin yerine bu yüzden tercih etmiştir. Fenerbahçe'nin, oyunu rakip sahaya yıkma konusunda hiç sıkıntısı yok. Ancak sonrasında sıkıntı var, oyunu domine edemiyorlar. Fazla eleştirmek istemiyorum. Son 10 yılda izlediğim en iyi Fenerbahçe futbollarından biriydi. Yani hiç pozisyon vermediler, 7 pozisyon buldular" diye konuştu.

BİR TAKIMDA VAN PERSİE DİYE SORUN OLMAZ
Fenerbahçe'nin attığı gollerde van Persie'nin etkisini anlatan Demirkol; "Tabii ki santrafor gol atmayınca haneye eksi yazar ama Josef'in attığı gollerde savunmayı ileri çeken Van Persie'ydi. Pereira'yı da anlıyorum Fernandao'ya da mesaj vermek istiyor ama Van Persie yıldız oyuncu. Fenerbahçe yıldız idaresini başka türlü yapmalı. Bu adam herhangi bir adam değil. Bu adam Van Persie. Bunlardan Türkiye'ye çok az geldi. Bu adam Manchester United'a 45 milyon Euro'ya transfer oldu. Bunları anlatmaya gerek yok. Bir takımın Van Persie diye sorunu olmaz! Pereira'yı illa eleştirmem gerekirse niye Nani maç boyunca oynadı diye eleştiririm" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr