Süper Lig'de 2 maç eksiği ile lider Fenerbahçe'nin arkasından takibini sürdüren Beşiktaş'ın deplasmanda 2-2 berabere kaldığı maçı yorumlayan Mehmet Demirkol, maçın bu şekilde bitmesinin sürpriz olmadığını söyledi. 

"Gomez poziyona girdi kendi de pozisyon buldu. Ama Başakşehirle berabere kalmak haber değil" diyerek sözlerine başlayan Demirkol, Teknik direktör Abdullah Avcı'nın oyuna bakışı, oyunu ele alışı ki kendisi de maç sonrası 'Atiba ile bağlantılarını kesmeye çalıştık' dedi ve bunu başardılar" dedi.

"EMRE ÇOK BÜYÜK OYNADI"
Ersun Yanal'ın yorumculuk yaptığı programı izlediğini anlatan Demirkol, "Ersun Hoca Başakşehir'in oyunu ele alışını görünütüler üzerinde çok güzel anlattı. Sürekli kadrajda 9-10 Başakşehirli oyuncu görüyoruz. Kompak birbirlerine çok yakın oynuyorlar. Beşiktaş'ın pas kanallarını kapatmaya yönelik çok iyi bir oyun oynadılar. Emre sahadaken hakkaden oyunun yönünü de çok değiştirdiler. Emre büyük bir zeka kattı. Çok büyük oynadı ve oyunu aldılar" diye konuştu.
Beşiktaş'ın iyi oynadığının altını çizn Demir, "Maç da çok iyiydi. Hem taktik olarak çok iyiydi hem de takımların oyunu ele almAları çok iyiydi. Oyuncuların taktik olarak oyunu ele almaları da oyunu kısırlaştırmadı. bazen hocaların iyi analizini görüyorsun ama seyreretcek bişey çıkmıyor ortaya. Birbirlerini çok iyi durduruyorlar. Dün öyle bir durum yoktu. Her iki takımı da kutlamak lazım" şeklinde konuştu.

EMRE VE QUARESMA
Beşiktaş'ın diğerler takımladan farkını anlatan Demirkol sözlerini şu şekilde bitirdi: "Beşiktaş, iyi oynuyor. Atarsa oyun isteği artıyor, çığ gibi katlan katlana artıyor. Ama bir yerden sekte yedi mi yanı gol yedi mesela bir duraksıyor ama batmıyor. Yeniden oyunu ele almaya başlıyor ve yükseliyor. Yanı 0-0'da da iyi oynuyor öne geçince de iyi oynuyor, durmuyor skora yatmıyor. Geri de düşse yeniden asılıyor. Şimdi bu 3 oyunu birden oynuyorsan, sorun yok. Dün, 2-0 geriyi de oynadı. Tabi kritik nokta Emre'nin çıkışı Quaresma'nın girişi, çok belirleyici. Bunun içine 10 dakika daha koysan ki Şenol hoca uzatmanın kısalığından şikayetci haklı. 5 oyuncu değişti sakatlıklar var. Biraz daha dursa belki alabilir. Bu yüzden nefesi yetmedi demiyorum. çünkü nefesi var daha oy bitti. Zaman yetmedi. Dün maçın iki özel oyuncusu var; Emre ve Quaresma."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr