Hürriyet'in haberine göre, Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte akşam saatlerinde ziyaret ettiği şehit ailesinin evinden aradığı Gül’ü, yıllar önce kendisiyle tanışan şehidin babasıyla görüştürdü.

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, Davutoğlu akşam saatlerinde Şırnak’ın Cizre ilçesindeki terör operasyonunda ağır yaralanan ve kaldırıldığı GATA’da şehit düşen polis memuru Kemal Yılmaz’ın ailesini ziyaret etti. Şehit polisin ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Davutoğlu’na, şehit polisin babası İhsan Yılmaz’dan gelen sürpriz bir talep geldi.

İhsan Yılmaz, yıllar önceki bir Almanya seyahati sırasında 11. Cumhurbaşkanı Gül ile tanışıp elini sıktığını belirterek, “keşke yine görsem, elini sıksam” dedi.

Davutoğlu da şehit polisin babasına, “O zaman telefon açayım, sizi görüştüreyim” dedi. Cep telefonundan Gül’ü arayan Davutoğlu, kısa bir sohbetin ardından Gül’e şehit babasının talebini iletti. Şehit polisin babası daha sonra Davutoğlu’nun kendisine uzattığı telefondan Gül'le sohbet etti. Şehit polisin babasına başsağlığı dileyen Gül kendisini İstanbul’a davet ederek, “buyurun gelin, sizi misafir edelim” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr