Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye'de alınan 'ateşkes' kararı için konuşan Davutoğlu, söz konusu kararın Türkiye için bağlayıcı olmadığını söyledi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

- Meclis dışında kim teröristle işbirliği içinde olursa, teröristin taziyesine katılırsa bunun dokunulmazlıkla izah edilir bir yönü olmaz. Dokunmazlık zırhına sığınarak kimse suç işleyemez. Kimse canlarımızı alan teröristin meşru gösterilmesine yol açacak eylemlerde bulunamaz. Hukuki süreç takip edilir, Meclis’e geldiğinde tek tek ele alırız.

- Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir demokratik ülkesinde herhangi bir terör eylemini böyle gerçekleştirmiş bir caninin taziyesi olmaz. O taziye gidip de oranın parlamenterleri katılmaz. Bunun tek bir örneği yoktur. Kimse bunu meşru gösteremez, kimse bunu meşru kılamaz. Hukuk ve parlamenter nezdinde gereken adımlar atılır.

- Rusya, DAEŞ, Nusra bahane, sivillere saldırıyor. Rusya böyle devam ederse ateşkesin bir anlamı kalmaz. Ateşkes Suriye için geçerli, Türkiye için bağlayıcı değil.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr