Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki restleşme devam ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde "PKK Mayıs 2013'e dönerse her şey konuşulur" demişti. Bu sözler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortada müzakere edecek de görüşecek de bir konu yoktur" diyerek, Başbakan Davutoğlu'nu terslemişti.

Bu tersleme, henüz gündemden düşmemişken Erdoğan'dan Davutoğlu'na bir 'tokat' daha geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 'barış bildirisi'ne imza atan akademisyenlerin tutuklu yargılanmasına karşı çıkan sözleri için Erdoğan'dan, "Ne demek tutuksuz yargılanmalı. Suçluysa o da tutuklu yargılanacak" açıklaması geldi.



DAVUTOĞLU İLK KEZ GERİ ADIM ATMADI

Erdoğan'ın son açıklamasının ardından Davutoğlu ilk kez sözünden geri adım atmadı ve Erdoğan'a ters düşerek, akademisyenlerin tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi.

Helsinki ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda akademisyenlerin tutuksuz yargılanmasını tekrar dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:

“Daha önce kanaatlerimi paylaştım akademisyenlere dair. Kesin hüküm verilene kadar tutuklu yargılamayı doğru bulmadığımı söyledim. Her seferinde de söyledim eğer kaçma gibi, delil saklama gibi bir gerekçe söz konusuysa bunu da takdir edecek olan hâkimdir. Nihai hüküm verilene kadar tutuksuz yargılamanın esas olduğu inancındayım. Kaçma ya da delil karartma gibi bir şey varsa yargı takdir eder.”



"BEN ONU ADAMDAN SAYMIYORUM"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Finlandiya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Sema Ramanzanoğlu hakında kullandığı "Birilerinin önüne yatmış vaziyette" ifadesine ilişkin "Hiçbir siyasetçiyi bırakın, herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarf etmiştir. Gerekli açıklamayı yaptım. Bu hatada ısrar edip ikinci bir açıklama yapması ikinci bir hatadır. Özür dilemiş olsaydı hatasını telafi etmezdi. Birincisiyle edepsizlik yapmıştır, ikincisiyle akılsızlık yaptı. Bana adam gibi cevap versin Başbakan cevap demişti. Adam olana adam gibi cevap verilir. Ben onu adamdan saymıyorum." dedi.

(VİDEO) Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Ben onu adamdan saymıyorum

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr