Antalya'dan yola çıkan ve otomobille dolaştığı illerde vatandaşlara ve iş adamlarına "Antalya Valisiyim" diye kendini tanıtan İbrahim Küçükkeçeci, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların ailelerine yardım etmek için bir kampanya yürüttüğünü söyledi. Beraberinde bulunan A.A.'yı 'koruması' ya da 'şoförü' olarak tanıtan Küçükkeçeci, Kağızman'da önceden iletişim kurduğu iş adamlarını ziyaret ederek tahsilat yaptı. Ardından ilçe merkezindeki esnafı dolaşmaya başlayan sözde Antalya Valisi Küçükkeçeci, esnaftan ve rastladığı vatandaşlardan yardım toplamayı sürdürdü. Bir vatandaşın şüphelenerek durumu polise bildirmesi üzerine Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

KARDEŞİNİN KİMLİĞİNİ VERDİ AMA POLİSİ ALDATAMADI

Kısa sürede suçüstü yakalanan Küçükkeçeci, polislere kardeşinin kimliğini verdi. Yapılan sorguda kardeşinin herhangi bir suça bulaşmadığının belirlenmesi üzerine polisler, Küçükkeçeci'nin kimliğini sakladığını fark etti. Polislerin dikkati sayesinde gerçek kimliğine ulaşılan Küçükkeçeci'nin sadece Antalya'da 13 ayrı dolandırıcılık olayının faili olarak arandığı saptandı. Hükümlüyken cezaevinden kaçan ve toplamda 28 dolandırıcılık olayından aranan Küçükkeçeci ve A.A.'nın üzerlerinde ve otomobillerinde çok sayıda telefon ve çeşitli numaralara ait sim kartlar ele geçirildi. İbrahim Küçükkeçeci, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, A.A. ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Dolandırıcı Küçükkeçeci'nin 3 yıl kadar önce de İstanbul'da "Belediye Başkanıyım" diyerek 'fakirlere yardım' adı altında para toplarken yakalandığı ortaya çıktı.

'İTİBAR ETMEYİN'

Yetkililer, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kendisini asker, polis, kamu görevlisi olarak tanıtan ve 'şehit ailelerine yardım' adı altında para isteyen kişilere itibar edilmemesini ve hemen güvenlik kuvvetlerine bilgi verilmesini istedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr