Türkiye'deki darbe girişimi sonrası ülkelerden vatandaşlarına Türkiye'ye seyahatleri noktasında ikazlar geldi.

İNGİLTERE

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki darbe girişimi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Bakanlık, Türkiye'ye seyahat bilgilerini de güncelledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İstanbul ve Ankara'daki yaşanan olaylarla ilgili endişeliyiz. Büyükelçiliğimiz durumu çok yakından izlemektedir. Son yaşanan belirsizlikler dikkate alınarak İngiliz vatandaşlarının, kamuya açık alanlardan uzak durmaları, ihtiyatlı davranmaları ve Bakanlığımızın seyahat bilgileri sayfasını incelemeleri tavsiye edilmektedir" ifadeleri kullanıldı

İNGİLTERE'NİN YENİ DIŞİŞLERİ BAKANI BORİS JOHNSON DA TWİTTER HESABINDAN

Türkiye'deki yaşanan olaylarla ilgili çok endişeli olduğunu belirterek Büyükelçiliğin durumu yakından takip ettiğini ve İngiliz vatandaşlarının Bakanlığın güncellemelerini izlemeleri çağrısında bulundu. Johnson ayrıca, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir telefon görüşmesi yaparak İngiltere hükümetinin desteğinin altını çizdiğini belirtti.

İSVİÇRE

İsviçre Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı bir duyuru ile İsviçrelilerin Türkiye seyahatlerini bir müddet askıya almasını önerdi.


İSKANDİNAV ÜLKELERi

Türkiye'de gerçekleşen askeri darbe girişiminin ardından skandinav ülkeleri İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya'dan Türkiye'ye planlı bütün charter seferleri geçici olarak iptal edildi.
Seyahat şirketleri şu an Türkiye'de bulunan vatandaşlarının otellerinden çıkmamaları tavsiyesinde bulunurken,gerektiğinde tahliye edileceklerini duyurdular. Dört İskandinav ülkesinin dışişleri bakanlıkları ayrı ayrı yayınladıkları bildiri ile vatandaşlarını Türkiye'ye yapacakları seyahatlerden 'zorunlu olmadıkça' uzak durmaları tavsiyesinde bulundu. İskandinavya'nın en büyük seyahat şirketlerinden Fritidsresor dışişleri bakanlığı tavsiyesi doğrultusunda bugün yapılacak Türkiye seferlerini iptal ettiklerini duyurup,Türkiye'de bulunan müşterilerinin tarifeli uçak seferleri ile tahliye edileceğini duyurdu.

RUSYA

Reuters'ın TASS haber ajansından duyurduğu habere göre, Türkiye'deki askeri darbe girişiminin ardından yolcu uçuşlarına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle ara verildiği açıklandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr