2013 yılında liseden mezun olduğunu ve İsrail’de Kudüs Akademisi’nde dans eğitimi aldığını belirten Baransi, “Çok şanslıyım, katı kuralları olmayan bir aileye sahibim. Ailem bana özgürlüğü öğretti. Her gün İsrail tarafına pasaportumla geçip profesyonel dans eğitimi alıyordum. Bir yılın ardından Filistin’e dönüp dansçı olarak çalışmaya başladım” dedi.

‘KENDİ ÜLKENDE MÜLTECİ’

Avrupa’daki üniversitelere başvurduğunu ve Almanya’daki Danceworks Berlin’den kabul edildiğini dile getiren Baransi, profesyonel dans eğitiminin ilk yılını tamamladığını ve 2 yılının kaldığını anlattı. “Kendi ülkende mülteci olmak başka ülkede mülteci olmaktan daha ağır” diyen Baransi, “Kendimi bildiğimden beri ülkemde mülteci olarak yaşıyorum. Evimiz 7 yıl önce İsrail’in işgal ettiği bölgede kaldı. Evinize pasaportla gitmekten daha ağır ne olabilir? Dans ederek özgürlüğü öğrendim” diye konuştu.

Habertürk'ten Sami Akbıyık'ın haberine göre: Filistin’de yaşayan babasının sigortacı, annesinin psikolog olduğunu, 2 kardeşinin de ortaokulda okuduğunu keydeden Baransi, şubat ayında gezmeye geldiği İstanbul’da dans ettiğini söyledi. Baransi, “İstanbul harika bir şehirdi. Her şeyine âşık olduğum bir şehir. İstanbul’da da dans ettim ancak o zaman kimse beni bu kadar önemsemedi. Bir dahaki gelişimde Sultanahmet Meydanı’nda dans etmek istiyorum” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr