Gazetemiz yönetici ve yazarlarının haksız tutuklanmalarına karşı tepkiler artarak devam ediyor. Yurttaşların gazete önündeki nöbetine sanatçılar, siyasetçiler ve STK'lerde destek veriyor. Gazetemiz Şişli binasına gelen Ovacık'ın komünist Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, "Hepimizin hikayesi aynı aslında, HDP, Cumhuriyet gazetesi, belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız. Cumhuriyet gazetesinin uzun süreden beri bu sistem tarafından takip edildiği biliniyordu.

HDP'deki Eş Genel Başkanları'nın alınmasının aynı döneme denk geldi. Bu bir birleşik cephenin oluşması gerektiğini önümüze koymaya başladı. Hepimize sıra geliyor galiba. Cumhuriyet gazetesinin bizim geçmişimizde çok büyük bir yeri var. Cumhuriyet'i okuyanı çok bilgi olduğu hissiyatı vardı. Hatta zaman zaman Cumhuriyet'le hava attığımızı biliriz.

Fakat bugün gelinen durum Türkiye'deki mevcut sistemi, muhalif yanıyla korkutuyor. Saldırıyorlar bize. Maruzata uygun bir laf var; der ki 'saldırıyorlarsa iyi dir. Demek ki Güçlüsünüzdür' Artık insanların vicdanlarının bir araya akması lazım. Bir havuz oluşması lazım. Biz o havuzda gönüllü olarak vicdanlarımızı tutacağız." dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr