Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen ‘2016 Boğaziçi Medya Ödülleri’ kapsamında Cumhuriyet ‘Yılın Gazetesi’ seçildi. Ülkemizde medyanın zorlu günlerden geçtiğinin vurgulandığı törende tutuklu gazeteciler ve akademisyenler unutulmadı.

Albert Long Hall’de düzenlenen ödül törenine gazetemiz adına Yayın Danışmanı Doğan Satmış katıldı. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın çok istemesine karşın Diyarbakır’da olduğu için törene katılamadığını belirten Satmış, “İçinde bulunduğumuz süreç Diyarbakır’daki Haber Nöbeti’ne katılmasını daha önemli kılıyor. Cumhuriyet olarak 90 yılı aşkın süredir tek yaptığımız şey otoriteyi sorgulamak. Sorgulamaya da devam edeceğiz” diye konuştu. Yılın Köşe Yazarı seçilen Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise “Son zamanlarda yazdığım yazılar dolayısıyla çok fazla eleştiri alıyorum. Ne İsa’ya ne Musa’ya yaranamadığım, kendimi yalnız hissettiğim bir süreçte Boğaziçi bana siper oldu” ifadelerini kullandı.

Yılın Kültür Sanat Dergisi seçilen Ot Dergisi Yazıişleri Müdürü Nurhak Kaya, “Bu ödülü Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilere ve akademisyenlere adıyoruz’ dedi. Törende sahne alan Teseme Grubu ise şarkılarını tutuklu olan Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Dç. Dr. Esra Mungan ve tutuklu akademisyenler için söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr