Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya hakkında AKP yetkililerinin geçmişte PKK ve FETÖ hakkında verdiği demeçlerden oluşturdukları broşür ve aylık dergilerinde yayımlanan Cumhuriyet gazetesi ile çektirdikleri fotoğraf nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesindeki “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak” ve “3713 sayılı terörle mücadele kanuna muhalefet” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.Kaya, Lüleburgaz Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi.

Savcılık, gizlilik kararı alındığı gerekçesiyle Kaya ve avukatlarına soruşturma belgelerini vermedi. Gazetemize konuşan Kaya, “Broşürde söz konusu fotoğrafları biz çektirmedik, o beyanları biz vermedik. Varsa bir suç o fotoğrağları çektirenlerin o demeçleri verenlerindir. Ben de bu demeçleri verenlerden şikâyetçi olduğumu söyledim. Bu savcının bu soruşturmanın altından kalkabileceğini düşünmüyorum. O açıklamaları yapanların bizim gibi ifadeye çağırabileceğini düşünmüyorum” dedi.

Aylık dergilerinde, dayanışma için Cumhuriyet gazetesiyle birlikte çektirdikleri fotoğrafın yer aldığını anlatan Kaya, “Cumhuriyete ve Cumhuriyet gazetesine sahip çıkmak her demokratın ve aydının görevidir. ‘Bu dergiyi siz mi bastırdınız’ diye sordular? Cumhuriyet’i ve Cumhuriyet gazetesini savunduğum için hakkımda soruşturma açılıyorsa ben bunu madalya gibi göğsümde taşırım. Anayasa referandumu öncesi bu yapılanlar bizi yıldıramaz, yolumuzdan alıkoyamaz” diye konuştu

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr