Gazetemize yönelik operasyonda 10 yazar ve yöneticimizin tutuklanmasına yönelik tepkiler ve gazetemize ziyaretler dün de sürdü. CHP Büyükçekmece ve Tuzla İlçe örgütü, bahçede nöbet tuttu. Nöbete, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Beylikdüzü İlçe örgütü üyele ve CHP İBB Meclis Üyesi Coşkun Tanış da destek verdi. Gazetemizin Şişli’deki binasına gelen CHP İzmir 

Milletvekili Atilla Sertel, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, ÖDP PM üyesi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ve Dr. Nazmi Algan ile partililer gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç ile görüşerek destek duygularını iletti.

ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş: Cemaat ile AKP 14 yıl iktidar ortaklığı yaptı. AKP, cemaatten bu ortaklık hukukundan çok şey öğrenmiş. Cemaatin bu hukuksuz uygulamaları, bu kanıtsız suç yaratma olayları bugün AKP eliyle devam ediyor. Başkanlık rejimi önünde engel gördükleri kesimleri tasfiye etmek ve susturmak için OHAL rejimini bir sopa olarak kullanıyorlar. Kendileri dışında kimsenin konuşmayacağı, yazmayacağı bir Türkiye özlemi içindeler. Ama bu mümkün değil. Bu dikiş tutmaz.

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: Yıllardır Cumhuriyet okuru olarak, cumhuriyet ailesine geçmiş olsun diyorum. Ama bunu kısa sürece içerisinde tekrar hukuk nezdinde çözülmesini ve şuanda tutuklu bulunan yöneti ve yazarlarımızın bir an önce görevlerinin başlarına dönmesini istiyoruz.

CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Çelik: Cumhuriyet’e yapılan bu haksız davranışın yarın Türkiye’deki bütün basına yansıyacağını düşünüyoruz. Cumhuriyet gibi Cumhuriyet’in önemli değerlerinden bir kurumuna mevcut hükümetin saldırılarını görüyoruz. Bunun devam edeceğini biliyoruz. Bunun bir nebzede olsa önünde set oluşturabilmek için bugün buradayız.

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Rahmi Gökbulak: Cumhuriyet gazetesine yapılan bu uygulamanın hukuk içerisinde olduğunu düşünmüyoruz. Türk basınına yapılmış darbe olarak görüyoruz. Türk basınının olmazsa olmazı olan basın özgürlüğü bizim için çok önemli. Desteğimizi sunmak için buradayız.

CHP İBB İl Meclis Üyesi Coşkun Tanış: Cumhuriyet gazetesine yapılanların hukuki olduğunu düşünmüyorum, siyasi bir olaydır. Bu ülkenin demokrasisine, basın özgürlüğüne vurulan bir darbedir. Bu sıkıntılı günler geçicidir.

ÇYDD Beylikdüzü Şube Başkanı Sebahattin Çılbır: 14 yıllık AKP iktidarında başlangıcından bu yana pek çok gazeteciye ve gazeteye baskı ve zulümler devam etmiştir. Son günlerde hiç akla hayala gelmeyen bir şekilde gazetemizde böyle bir uygulama yapılmıştır.

 

‘Cumhuriyet çalışanları yüz akıyla çıkacak’

Gazetemizle dayanışmak için meslek örgütleri tarafından başlatılan “Haber Nöbeti’ni dün İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, İGC Genel Sekreteri Kenan Çimen, İGC Yönetim Kurulu Üyesi ve 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Atilla, İGC Yönetim Kunulu Üyesi Gökmen Küçüktaşdemir ile gazetemiz İzmir muhabiri Hakan Dirik tuttu. Sertel ve İGC üyeleri, nöbet öncesi, gazetemiz imtiyaz sahibi Orhan Erinç ve yazarımız Hikmet Çetinkaya’ya destek ziyaretinde bulundu.

İzmir Milletvekili Atilla Sertel Cumhuriyet gazetesinin Türkiye’nin temeli olduğunu belirterek, “ Kim derse ki ‘Cumhuriyet FETÖ ile işbirliği yaptı’ onun akıl sağlığından şüphe ederim ve gerçekten akıl sağlığının değerlendirilmesini isterim. Kim derse ki ‘PKK ile işbirliği yaptı’, ulusalcı diye şikayet edenlere aynı adam hem bir gazeteye ulusalcı dediği dönemi hatırlar, hem de PKK ile işbirliği yaptığı dönemi hatırlatırım derim” dedi. Sertel, Cumhuriyet’in en önemli direnme noktası olduğuna da değinerek, “Gerçekler bir gün gelecek yine hedefine ulaşacaktır. Bir dönem çekilen ızdırapların sonucunda nasıl arkadaşlarımız beraat ettiyse, içerde yatan Cumhuriyet çalışanları da yüz akıyla çıkacaktır. Asıl yüzleri kararacak olanlar bu kararı verenler olacaktır. Toplumun kahramanı olarak kucaklanacaklar. Bu kararları verenler de utanacaktır. Bunu tarih yazacak” diye konuştu.

İGC Başkanı Misket Dikmen de, gazetemizde bulunduğu için mutluluk duyduğunu belirterek, “ Türk basını gerekçesi ne olursa olsun tarih içerisinde hiç bu kadar deneyimlenmediği bir süreç yaşıyor. Bu süreçte usta gazetecilerimiz hem fikirler. Bundan önceki hiç bir dönemde yaşanmamış bir zorluk içerisindeyiz. Bunu haketmiyoruz”dedi. Dikmen toplumun buna kayıtsız kaldığı durumda varlığını yitireceğini dile getirerek, “Çünkü habere ulaşması için basın ve ifade özgürlüğüne ihtiyacı var toplumun. Biz gazetelerin özgürce görevlerini yerine getirmelerini istiyoruz. Cumhuriyet gazetesi tehlikenin farkında mısınız diye uyaran Cumhuriyetimizle adaş Türk basının temel direklerinden biridir. Bu zorlu süreci aşacağına inanıyoruz. Dayanışmayla bunu aşacağız başka yolu yok” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr