Cumhuriyet gazetesi yazarları ve yöneticilerine yönelik operasyona tepkiler artıyor. Gazetemizin Şişli'deki merkez binasına, gazete çalışanlarınca "Bu iş yerinde cesaret var" pankartı asıldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, gazete binası önünde yaptığı konuşmada "Binamıza "Bu iş yerinde cesaret var" pankartını astık. Normalde sendikalar "Bu iş yerinde grev var" diye pankart asarlar. Biz 50 yılı aşkın süredir bu gazetenin çalışanlarıyız, emekçileriyiz, okurlarıyız" dedi. Cumhuriyet'in geçmişten bu yana zor günler geçirerek bugünlere ulaştığını aktaran Kuleli, "Bu gazete Cumhuriyet'in bir kurumudur bu gazete herhangi bir gazete değildir. Bunu herkese bir kere daha hatırlatmak için asla baş eğmeyeceğimizi, korkmayacağımızı, geri çekilmeyeceğimizi bir kere daha göstermek için bu pankartı astık. Bu işyerinde cesaret, güç, dayanışma var" ifadelerini kullandı.

Kuleli'nin konuşması şöyle:

"Korkmamızı istiyorlar... Kurmaya çalıştıkları bu korku imparatorluğunu sürdürmek için herkesi yalnız bırakmak istiyorlar. TGS bu iş yerinde 50 yılı aşkın süredir örgütlüdür. Bizim bedenimizi çiğnemeden kimse bu gazeteye dokunamaz. Türkiye'de bu gazeteye sahip çıkacak milyonlar var. Cumhuriyet'e ve çalışanlarına ergenekoncu dediler, cemaatçi dediler, kürtçü dediler ama biz bu gazetenin ne olduğunu biliyoruz o yüzden destek olalım, ayrılmayalım. Onlara güç veren sizlersiniz. Cumhuriyet'e sahip çıkalım."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr