Gazetemiz eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılandığı MİT TIR’ları davası için bir araya gelen CHP’li milletvekilleri, Çağlayan’daki adliyeden gazetemize yürüdüler. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, Yazıişleri Müdürü Bülent Özdoğan, Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya ve yazar Ayşe Yıldırım’la görüşen CHP’li vekiller, dayanışma duygularını iletti. Erinç, milletvekillerine te
şekkür ederek, “12 Mart’ta da benzer şeyler yaşamıştık. Sizlerin de desteği ile aşacağımıza inanıyoruz. Desteğiniz bizim bu direncimizi daha arttırıyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay ise Cumhuriyet gazetesine ve Cumhuriyet’e sahip çıkmanın, Atatürk’e ve onun bıraktığı kutsal emanete sahip çıkmak ile aynı olduğunu vurguladı. “Demokrasiye ne zaman müdahale edilse ilk hedeflerden birisi Cumhuriyet gazetesi oldu. Belli ki bundan sonra da olacak” diyen Altay, kendilerine düşen asıl görevin demokrasiyi Türkiye’de kurum ve kurullarıyla yerleşik köklü bir hale getirebilmek olduğunu anlattı.

AKP hükümetinin Cumhuriyeti içselleştiremediğini söyleyen Altay, “Bu partiyi yöneten kafaların Cumhuriyet, laiklik ve Atatürk ile sorunları var. Onların Cumhuriyet ve Atatürk ile sorunları olduğu müddetçe bizim de kavgamız devam edecek” diye konuştu. Altay, şunları kaydetti: “Parlamentodaki parmak çoğunluğuna bakarak, anayasadan kaynaklı temel hak ve özgürlüklerimizin gasp edilmesi yönünde atılan adımlara karşın devam edeceğiz.

Bizim hepimizin yalnızca CHP’nin değil bütün yurttaşların anayasadan kaynaklı temel hak ve özgürlüklerine yönelik her türlü müdahaleye karşı koymak, iki nokta üst üste direnme hakkıdır. Bunu kullanacağız, bu bir isyan çağrısı, kalkışma çağrısı değildir. Bilhakis demokrasiye, Cumhuriyete, rejime sahip çıkma çağrısıdır. İktidarı herşeye rağmen biraz daha hukuka uymaya, demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere saygı göstermeye davet ediyoruz. Cumhuriyet gazetesi rotasından şaşmayacaktır, buna yürekten inanıyoruz. Demokrasi mücadelesinde bedel ödemeden olmaz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr