29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Adapazarı Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen törende protokol krizi yaşandı. AKP Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilk olarak Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun'un oturması gereken ikinci sırada yer alan koltuğa oturdu. Bir süre sonra alana gelen Albay Emin Dursun, protokolde başka bir yere oturdu. AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç daha sonra ise AKP Milletvekili Mustafa İsen'in törene gelmemesi üzerine en ön sıraya geçerek, MHP Milletvekili Zihni Açba, CHP Milletvekili Engin Özkoç ve AKP Milletvekili Recep Uncuoğlu'nun yanına oturdu.

MHP'Lİ VEKİL TÖRENİ TERK ETTİ

Zihni Açba, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından MHP İl Başkanı Levent Bülbül ile birlikte protokol kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle, tören alanını terk etti. Zihni Açba tören alanını terk ederken soru soran gazetecilere, "Bakın, protokole bir şey oldu mu, olmadı mı görürsünüz" dedi.

MHP Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül'ün konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama ise şöyle:

"İlimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde AKP Sakarya İl Başkanının protokol kuralları ve nezaketine aykırı olarak önce İl Jandarma Komutanının yerine oturması ve komutanın kendine boş yer araması dikkat çekmiştir. AKP Sakarya İl Başkanının daha sonra yine büyük bir rahatlıkla milletvekili Mustafa İsen'e ait yere oturmasına tepki koyan milletvekilimiz Zihni Açba ile birlikte tören alanını terketmiş bulunmaktayız. Göstermiş olduğumuz bu tepki Türk milleti adınadır. Özellikle belirtmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti 'parti devleti' değildir. Türkiye Cumhuriyeti'ni 'parti devleti' olarak gören ve onun İl Başkanı olduğunu düşünenler bu rüyadan acilen uyanmalıdırlar."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr