Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sadece Türkiye veya ABD’de tehdit olan bir örgüt olmadığını belirterek “Bulunduğu tüm ülkelerde yarın benzer şeylere girişebilir, benzer sızma hareketleri yapabilir” dedi.

'FETÖ ANLATILDI'

Kalın, TRT Haber’de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya değinen Kalın, Erdoğan’ın konuşmasında özellikle Türk demokrasisine vurulan büyük bir darbe olarak FETÖ darbe girişimini ele aldığını dile getirerek, Erdoğan’ın demokrasiye ve özgürlüğe inanan milletlerle ülkelere, bu darbeyi kahramanca durduran Türk halkının hikâyesini ıskalamaması çağrısında bulunduğunu kaydetti.

'VAHAMETİ GÖRDÜLER'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York temasları kapsamında ABD’li yöneticilerle yaptığı görüşmelerden bu konuda nasıl bir izlenim edindiği yönündeki soruya ise Kalın, özellikle darbenin gerçek boyutları ve vahametini kavradıkça bu konuda bir fikir değişikliğinin olduğunu ve kanaatlerinin değiştiğini gördüklerini anlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr