16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa referandumuna ilişkin “hayır” çalışması yürüten Esenyurt Belediyesi Kurucu Başkanı Gürbüz Çapan, Esenyurt Boy Davet Salon'unda yurttaşlarla bir araya geldi. Yaklaşan referandumda herkesin “hayır” demesi gerektiğini anlatan Çapan, AKP iktidarını hedef alan açıklamalar yaptı.

"ELLERİ SOLCUYU DÖVMEYE ALIŞMIŞ"

Kendisinin genel başkanı eleştirdiği ve hak aradığı bir ortamdan Türkiye'nin tek adamın imtiyazına doğru gittiği bir ortama sürüklendiğini anlatan Çapan, “Mustafa Kemal'le bir türlü barışamadılar. Akıllısı bir şey demiyor ama dangalaklar diyor ki demokratik padişahlık daha iyi diyor. Eskiden adalet eksikliği vardı şimdi adalet hiç yok. Bir gecede 5 bin öğretmeni sokağa attınız. Atılanların hepsi solcu aydın çocuklar ama FETÖ diye attınız. Darbenin ertesi günü ilk yaptıkları eylem Genco Erkal'ın tiyatrosunu kapattılar. Elleri alışmış solcuları dövmeye. Öteki darbelerde de böyle oldu. Elleri sağa gitmiyor. 80'den sonra 12 Eylül faşizmi solu budadı, halkevleri kapandı. Yurtsever dernekler kapandı. MHP'nin de ocakları kapatıldı. Meydan FETÖ'ye kaldı. Türkiye'nin bütün filizlerini onlara teslim ettiler. Şimdi AKP içinde FETÖ'cü yokmuş. Nerede, bizim evimizde mi var?” sorusunu sordu.

"CUMHURBAŞKANI, GÖKÇEK ve TOPBAŞ YARGILANMALI"

FETÖ konusunda hükümetin ve Erdoğan'ın samimi olmadığını da vurgulayan Çapan, iktidarı ikiyüzlü olmakla eleştirdi. “Fethullah Gülen için her gün hasret türküleri okuyordunuz” diyen Çapan, “Ben Dev-Genç'liyim çok CHP'li filan biri değildim ama ortak paydamız için buradayım. Onlar da böyle değil miydi? FETÖ, AKP iç içe değil miydi? Her gün hasret türküleri yakan sizdiniz, FETÖ'ye yardım yataklık suçsa önce Cumhurbaşkanı'nı sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı tutuklamanız gerekiyor” diye konuştu.

Esad'ın evine ben mi gittim?

AKP'nin dış politikasını da eleştiren Çapan, Beşar Esad'ın babası Hafız Esad hakkında da ilginç bir bilgi verdi. Çapan, “ABD geldi Suriye'yi bombaladı bizimkiler de ABD'yi alkışladı. Hani Rusya ile dost olmuştuk? Başımızı bela bekliyor başımızı. Beşar Esad'ın evine giden ben miydim? Biz ona Hafız'ın oğlu derdik. Babası bize ajanlığa zorlamış, teklif etmişti biz de ona onay vermedik. O dönem Dev-Yol'cu arkadaşlarımız terk etti Suriye'yi. Biz ülkemize ihanet etmeyiz. Hayatımızda hiçbir zaman kimseye muhtaç olmadık. Bizim halkımızdan başka sığınacağımız hiçbir delik yoktur, başka kimseye biat etmeyiz. Siz de gidin bunları anlatın bu korkuya teslim olmayın” ifadelerini kullandı.

"HEPİMİZ ÇÖPE GİDECEĞİZ"

16 Nisan'da sandıktan hayır çıkması durumunda Türkiye siyasetinin farklı bir ivme kazanacağını da iddia eden Çapan, AKP'nin ikiye bölüneceğini, CHP'de ise büyük bir operasyon olacağını belirtti. Çapan, “16 Mayıs'ta hayır çıksın AKP dağılacak. AKP'den iki parti çıkacak. Biri liberal sağ parti biri de dinci minci bir parti. İkinci büyük operasyon CHP'de olacak. CHP'de ben de dahil olmak üzere geçen yüzyıldan kalan bütün siyasetçileri gönderecekler. MHP kalmadı. MHP'de ekonomi politikasını filan ortaya koyarsa var olabilir. Öyle Türkiye Türk'tür, Türk kalacak vs laflarıyla olmaz bu işler. Artık geçen yüzyıldan kalan herkes yok olacak ben de dahil” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr