Cumhurbaşkanı Erdoğan  Necip Fazıl Ödül töreninde konuştu.Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından başlıklar şöyle:

"15 Temmuz gecesi yaşananlar bu ülkenin tarihinde gördüğü en büyük ihanetlerinden biridir. 15 Temmuz bu ülkeyi kadim değerlerinden koparmak için yapılmış bir işgal girişimidir. Namluyu kendi silahlarına doğrultanlar ile Necip Fazıl'ın ömrü boyunca mücadele ettikleri arasında hiçbir fark yoktur. Pensilvanya'daki şarlatandan aldıkları işaretle bu millete pusu kurdular. Kendi ikballeri, kendi sapkın ideolojileri için kan dökmekten dahi çekinmemişlerdir. Namuslarına emanet edilen silahları, asıl sahibine doğrultanlar sadece mevcut iktidarı alaşağı etmeyi hedeflemiyorlardı. Bizim de uğrunda tüm ömrümüzü harcadığımız güçlü ve büyük Türkiye idealine son vermek istiyorlardı. Bu çete tıpkı 27 Mayıs'ta olduğu gibi bizi dar ağacına götürmekle tehdit ettiler. Bizi Menderes'in akıbetiyle tehdit etmeleri asla tesadüf değil. Ağızlarından salya akarak bizi tehdit etmeleri asla kabul edilemez. 
Bu vahşeti sergileyenlerin caniliğini biz en son Anadolu'nun işgalinde yaşadık, o gece bir tarafta ruhunu ve vatanını 1 dolara satan alçaklar vardı. Diğer tarafta ise vatan aşıkları vardı. Bir tarafta tıpkı 100 yıl önce Beyoğlu sırtlarında olduğu gibi işgalcilere alkış tutanlar, diğer yandan şehadete elinde Türk bayrağı ile gülümseyerek yürüyenler vardı. Bir tarafta çıkarları için ölüm kusanlar vardı, diğer yanda ölüme koşanlar vardı. O gece bir tarafta millet vardı diğer tarafta milletin harp ettiği hainler vardı. Milletimizin dirayeti sayesinde Türkiye yeniden feraha kavuştu. 15 Temmuz sadece ihanet, hınç ve kan değildir, aynı zamanda tıpkı İstiklal Harbi gibi bir kıyamdır, bir iftihardır. 15 Temmuz bir milli şahlanıştır, Çanakkale'ye eş bir kahramanlık destanıdır. Anadolu toprakları o gece bir kez daha Türk milletine vatan kılınmıştır. Hepsinden de öte 15 Temmuz Yeni Türkiye'nin cebresidir, öyle bakıyorum. Yeni Türkiye'nin kurucu iradesi 15 Temmuz'da sokaklarda, 7 Ağustos'ta Yenikapı meydanında birileri rahatsız olsa da tecessüs etmiştir. İstikbal bizimdir. "

"Necip Fazıl'ın dediği gibi istikbal bizimdir. Ömer Halisdemir gibi şeref timsali askerler yetiştiren babalarındır. İstikbal, bir bacak nedir ki? Vatan için feda olsun diyen öğretmenlerimizindir. İstikbal bir yıllık hasadını, çocuklarının rızkını gözünü kırpmadan ateşe veren çiftçinindir. İstikbal, Abdullah Olçok gibi 17 yaşında körpe bir fidanken babasıyla birlikte şehadete yürüyen asil gençlerindir. İstikbal, ellerinde bayrakları, dillerinde duaları, yüreklerinde imanlarıyla tankların karşısında set kuran kadınlarımızındır. İstikbal, 29 gün boyunca vatan için, iradesi için nöbet tutan tüm Türkiye'nindir. İnşallah sorumuluk sahipleri olan sizler, o gece yaşananlardan gerekli dersleri çıkararak Yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz Kimsenin ötekileştirilmediği, kimsenin hor, hakir görülmediği, 79 milyonun tamamının "Benim" diye bağrına bastığı yeni bir yönetim anlayışını tesis edeceğiz. Unutmayın zalime merhamet, mazluma zulümdür ilkesini asla aklımızdan çıkarmayalım. Sizler sahip çıkarsanız, milletimiz sahip çıkarsa Türkiye'yi hedeflerine ulaşmaktan kimse alıkoyamaz."

"Geleceğimiz ve çocuklarımızın istikbali için yükümüze omuz vermenizi özellikle rica ediyorum. Sahilde top oynarken katledilen Gazzeli çocukalar için, evleri başlarına yıkılan Arakanlılar için bu kavgayı vermeye devam etmeliyiz. Bu Türk milletinden bekleniyor."

YENİ ANAYASA TEKLİFİ AÇIKLAMASI

"Bu vesileyle bugün parlementoya sunulan yeni anayasa için Sayın Başbakanımıza ve MHP genel Başkanına huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki parlamento beklenen arzulanan kararı verir ve sonra millet son kararı verir."

 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr