Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmadan satırbaşları: "7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinin sonuçları, AK Parti döneminde bin bir zahmetle ve fedakarlıkla tesis ettiğimiz istikrar ve güven ortamını tehlikeye düşürdü. Türkiye, koalisyon dönemlerinin sancılarını, krizlerini, kavgalarını tüm dehşetiyle yeniden kapısında buldu. 'Koalisyon da olur' diyenlere aslında o dönem bir cevaptı. Demek ki olmuyormuş. Hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesi, koalisyon için gereken uzlaşmanın da sağlanamaması üzerine cumhurbaşkanı olarak yetkimizi kullandık ve seçimleri malum tekrarladık.

Vatandaşlarımıızn evlerine mahremlerine giren teröristlere aman vermedik.
Teröristler amaçlarına ulaşamadı. 15 Temmuz darbe girişimini başlatanlar karşılarında koskoca bu milleti buldu.

Özgürlüğümüze el uzatan hainlere bu ülkeyi bırakmadık. Teröristleri açtıkları hendeklere gömerek ülkemizi büyük bir badireden atlattık.

Darbenin bastırılmasından sonra tüm gücümüzle FETÖ’nün üstüne gittik. Ne kadar FETÖ mensubu varsa hepsinden hesap sormaya başladık, şu anda bir temizlik yapıyoruz.

Rakka’da DAEŞ terör örgütü var. Suriye’nin herhangi bir bölgesinden Türkiye’ye bir taciz olursa kimseyu bu konularda konuşmayız.

Fırat Kalkanı harekatına bir virgül attık, bunun devamı gelebilir. Aydoğan Aydın Paşa ile Kato Dağı operasyonu sırasında telefonla konuştuk, 'Tüm Türkiye teröristlerden temizlenecek' dedi. Aydoğan Aydın Paşa hedefini iyi belirlemiş, bölgede ne var iyi ezberlemiş.

Daha dün Taksim'de yürüyüş yapıyorlar. CHP Milletvekilleri de orada Gezi'nin anmasını yapıyorlar. Gezi'de ne oldu

Kılıçdaroğlu'na: 15 Temmuz'da kaçaklardansın

Ana muhalefetin başı Gezi olaylarının dördüncü yıldönümünde tweetler atıyor. Diyor ki, hak ve özgürlük mücadelesini verenleri selamlıyormu. Neyin hak ve özgürlük mücadelesi? Hak ve özgürlük mücadelesi vermek Yeşilköy'deki havalanından kaçarak Bakırköy Belediye Başkanınının evine sığınmak mıdır? Zaten 15 Temmuz'da kaçaklardansın. Şimdi bölücü terör örgütünün arkasındaki duranlarla işbirliği yapıyorlar. Dün Taksim'de yürüyüş yapıyorlar CHP'de onlarla beraber. Gezi olaylarının yürüyüşünü yapıyorlar. Gezi'de ne oldu. Gezi'de ekipleriyle beraber bunlar da var.

ERDOĞAN: ONLARIN KİMLER OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Erdoğan, olağanüstü hal durumu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Gün yatırım ruhudur. Müteşebbis yatırım ruhunu kaybetmesin. Böyle bir zamanda yatırım şansını değerlendirirsen gelecek daha bereketli olacak. İçeride dışarıda 16 Nisan için aykırı çalışanlar olmadı mı? Oldu. Onları biliyoruz, kimler olduklarını gayet iyi biliyoruz. Buradan bakarak endişe beyan edenler orada da bir sıkıntı olmadığını gördüler. İş adamlarına diyoruz ki, yatırım yapın, üretin ihracatı zorlayın istihdamı zorlayın. Böylece siz de kazanın ülkemizde kazansın. Buna karşılık birileri hala olağanüstü hal var diye söyleniyor. Eskiden OHAL döneminde patronlar fabrika kapılarına giremiyordu. Biz geldik fabrika kapılarını açtık. Bu OHAL yasaların hukukun bize verdiği yetkiyi kullanmamızı kolaylaştırıyor" dedi.

Erdoğan, "Herkes görüyor ve biliyor ki OHAL sadece terörle mücadele için vardır. Bugüne kadar hangi iş adamın işi gücü OHAL’den dolayı zarar görmüştür. Terörist olmayan için OHAL yok hükmündedir. Terörle mücadelenin gerektirdiği kararda bu uygulama hak hükmündedir. Buyurun Fransa 2 yıldır uzatıyor. Ne oldu orada darbe girişimi mi oldu? 10-15 kişi öldü diye OHAL yaptılar. Sürekli yeniliyorlar. Biz de devletimizi yıkmaya yönelik darbe girişimi oldu. MÜSİAD üyelerine güveniyorum. İnşallah yeni Türkiye inşasını sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr