Tüm dünyanın gözlerini çevirdiği ABD'deki başkanlık seçimlerinden Donald Trump zaferle çıktı. Trump'ın başkanlık koltuğunda neler yapacağı merakla beklenirken, Türkiye'den yapılan ilk açıklamada, "Türkiye - ABD ilişkileri kişilere bağlı değildir. Türkiye ABD ile ilişkilerini yürütmeye kararlıdır" denildi.

ERDOĞAN: BEN BİR YANLIŞ YAPTIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Trump'ın seçimleri kazanması hakkında henüz bir yorum gelmedi. Erdoğan, geçtiğimiz haziran ayında, Trump'ın Müslümanları hedef aldığı konuşmasının ardından bir açıklama yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'daki TÜMSİAD iftarında yaptığı konuşmada Trump'ın müslümanların aleyhine yaptığı konuşmalara işaret ederek Türkiye'deki "Trump Towers" ismine tepki göstermişti. Erdoğan, "O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım oranın açılışını yaptım" demişti.

Erdoğan şunları söylemişti:

"İşte Amerika. Aynı şey orada. Şu anda adaylardan bir tanesi Müslümanlara vuruyor, vuruşturuyor. Sayın Obama burada Müslümanlardan yana tavır koyuyor, 'Böyle bir ayırım yapamazsınız' diyor ama diğer aday, Müslümanların Amerika'da olmasına adamın tahammülü yok. Bir de gelmiş burada bir yerde bir marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım oranın açılışını yaptım"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr