Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda, "Avrasya'da İslam; Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" temalı 9. Avrasya İslam Şurası açılışına katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimin ardıandan bu toplantının yapılıyor olması önemli. Darbe girişiminde bulunanların kendilerini dini bir cemaat, liderlerini sözümona mehdi olarak görüyor olmaları... Adeta çift kişilikli bir hayat sürmeye iten sonunda kendi milletine silah doğrultacak sebepleri çok iyi tahlil etmeliyiz.

FETÖ olarak adlandırdığımız yapı hem itikadi sapkınlığıyla hem de eğitim ve ticaret odaklı örgütlenmesiyle müslümanlar açısından DEAŞ kadar büyük bir tehdit.

Ağustos ayı başında toplanan ülkemizin önde gelen alimlerini bir araya toplayan olağanüstü din şurasında bu konuda önemli tespitler yapılmıştır. Her şeyden önce FETÖ'nün bir dini grup olmadığı yönünde görüş birliğine varılmıştır. Şaibeli kaynakları olan, ümmeti parçalamak için çalışan, gerçek yüzü görülemeyen bir fitne hareketi.

Irak'ta, Suriye'de hatta bir dönem Türkiye'de mezhepçilik oyunu oynandı.

Sadece terörist müslümansa terörist diye sınıflandırılıyor. Değilse sözü edilmiyor. Bu, terörle, İslam'ı eşleştirme çabasıdır. Hiç Hristiyan terörü, Musevi terörü, Budist terörü, Ateist terörü diye bir şey duydunuz mu?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr