ABD Ankara Büyükelçiliği, ABD ve Koalisyon güçlerinin Suriye’de IŞİD'e karşı yürüttükleri operasyonlara ilişkin resmi Twitter adresinden açıklama yaptı. Konuya dair Türk medyasında yanlış bilgilerin dolaştığının kaydedildiği çok sert açıklama şöyle:

“ABD hükumeti IŞİD’i desteklememektedir. ABD hükumeti geçmişte IŞİD’i oluşturmamış veya desteklememiştir. ABD hükumetinin IŞİD’e destek verdiği yönündeki iddialar doğru değildir. ABD hükumeti, YPG veya PKK’ya silah ya da patlayıcı sağlamamıştır, nokta. Bizler, PKK’nın terör saldırılarını ve Türkiye’de gerçekleştirdiği menfur şiddet eylemlerini tekrar tekrar kınadık. IŞİD’e karşı yürütülen harekat boyunca yaptığımız gibi, IŞİD’i yenme çabalarımızı nasıl artırabileceğimizi ve iki ülke halkını da tehdit eden bu belayı nasıl ortadan kaldırabileceğimizi belirlemek için, Türk hükumetindeki muhataplarımızla yakından çalışmayı sürdürüyoruz. Bu aynı zamanda, El Bab çevresinde IŞİD'le mücadele eden Suriye muhalefetini ve Türk güçlerini en iyi nasıl destekleyebileceğimize ilişkin süregelen görüşmelerimizi de içermektedir.Tıpkı Türkiye gibi, ABD de IŞİD destekçilerinin saldırılarına maruz kalmıştır. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin, gerek bu tehdit gerekse başka terör tehditleri karşısında vermiş olduğu kayıpların yasını tutmaktayız.”

IŞİD Karşıtı Operasyonlara Dair Türk Basınındaki Yanlış Bilgilere İlişkin Gerçekler https://t.co/Xt2c8mJAcO pic.twitter.com/A7Kbi4Dih8

— US Embassy Turkey (@USEmbassyTurkey) 28 Aralık 2016Kaynak: Cumhuriyet.com.tr