Şırnak’ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi Bostancı Sokak’ta 23 Ocak’ta bir evin bodrumuna sığınan yaralılar 2 haftadır yardım beklerken HDP Grupbaşkanvekili İdris Baluken yine aynı mahallede akaryakıt istasyonu arkasındaki binada yangın çıktığını, 9 kişinin öldüğünü, 25 kişinin yardım beklediğini söyledi.

Binada bulunanlardan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç’un önceki gece kendilerini aradığını belirten Baluken, “Ambulans ve itfaiyenin gönderilmesi gerektiğini, aralarında durumu ağır olan yaralıların bulunduğunu söyledi. Görüşmede, binada top atışından kaynaklı yangın çıktığını söyleyince biz de konuyu İçişleri Bakanlığı ve Kamu Güvenliği Müsteşarlığı’na ilettik. Ancak dün (önceki gece) itfaiyeye izin verilmedi ve sağlık ekiplerinin de gönderilmediğini öğrendik. İçeridekilerin tamamı silahsız ve acil hastaneye nakledilmeleri gerekir. Artık ambulans ve itfaiye için bile pazarlık yapan bir zihniyet var” dedi.

Bir çocuk vuruldu

Cizre’de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da gazetemize yaptığı açıklamada, “Binadan mahsur kalanlardan biri hem bana hem İdris Bey’e ulaşarak , binaya ateş açıldığını, havan atıldığını yangın çıktığını ileterek ‘burada hepimiz ölebiliriz’ dedi.

Buradan emniyeti aradık emniyet yine çatışma olduğu gerekçesiyle itfaiye gönderemeyeceklerini söyledi. Valilik dün sabah arayan uluslararası bir insan hakları kuruluşuna ‘yangında ölmediler, daha önce ölenler’ demiş. Öğleden sonra yaptığı 2. açıklamada ise ‘çatışmadan sonra kaçmaya çalışanlar binayı yaktı’ diyorlar. O binaya yönelik öğleden sonra da silah kullanıldı. 16 yaşındaki A.G adlı bir çocuğun binadan dışarı bakarken katledildiği bilgisi evde bulunanlar tarafından yakınlarına iletilmiş” dedi.

'Teröristler öldürüldü'

Şırnak Valiliği ise binada PKK’lilerin bulunduğunu, güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında çıkan çatışmada 1 polisin şehit olduğu, 9 PKK’linin öldüğü yönünde açıklama yaptı. Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Cizre ilçesi Cudi Mahallesi’nde 04.02.2016 günü bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 4 katlı bir binadan ve çevredeki diğer binalardan güvenlik güçlerimize yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı neticesinde çıkan çatışmada 9 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 polis memurumuz ise şehit olmuştur. Bu esnada binadan kaçan teröristler söz konusu binayı ateşe vermişlerdir. Bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun ateşi sebebiyle itfaiye araçları alana girememiştir” denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr