ABD'deki yeni bir yasa tasarısı, web'de gizlenmeyi imkansız hale getirebilir... ABD'nin kriminal prosedürlere dair yaptığı yeni yasal düzenlemeler; artık mahkeme kararıyla gerekli durumlarda veri ve kanıt elde etmek adına gizliliği temel alan bu yazılım ve araçlara da hükümet yetkilileri tarafından erişilebilmesinin önünü açabilir.

CHIP'in haberine göre; Konuyla ilgili açıklama yapan Electronic Frontiers Foundation (EFF), Tor ve VPN kullanıcılar ve akıllı telefonlarında uygulamalar tarafından konumlarının izlenmesini reddeden kişiler bu düzenlemenin sonucunda verilerinin elde edilmesi ve kopyalanması gibi bir risk altında olacaklar.

Yüksek Mahkeme'den sonra şimdi de Kongre'de görüşülecek olan bu yeni yasa tasarısının aynı zamanda zararlı yazılımlardan etkilenen kullanıcıları da etkileyebileceği belirtiliyor. Zira resmi yetkililer bu zararlı yazılımların kaynağını araştırırken ondan zarar gören kullanıcıların verilerine de özel bir erişim sağlayabilecek.

EFF, bu değişikliğin ABD dışındaki diğer ülkelerde yaşayan insanları da etkileyeceğini ve onların da aynı oranda endişelenmeleri gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr