Bayram tatilin sona ermesiyle dönüş çilesi başladı. TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun İzmit kesimlerinde İstanbul istikametinde yoğunluk yaşandı. Bayram tatili boyunca trafik yoğunluğunun zaman zaman yüzde 1’e kadar düştüğü İstanbul’da tatilcilerin dönüşe geçmesi ile dünden bu yana yoğunluk arttı. Şeker Bayramı tatilinin son gününde Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı girişinde dün sabah saatlerinden itibaren uzun otobüs kuyrukları oluştu. Esenler otogarına giremeyen otobüslerden inen yurttaş bavullarıyla yolda inerek hayatlarını tehlikeye attılar.

Bursa’yı İzmir ve Balıkesir’in Edremit ilçesi gibi turizm merkezlerine bağlayan Karacabey-Bursa kara yolunda tatil dönüşü uzun araç kuyrukları oluştu.

Şeker Bayramı tatili için başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’ndeki illerden Ege ve Akdeniz’e gitmek için erken yollara düşenler, Çanakkale Feribot İskelesi’nde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kan gölü

Şeker Bayramı’nda 9 günlük tatilde yollar kan gölüne döndü. Dün Antalya, İstanbul, Şanlıurfa, Adıyaman, Bursa, Bitlis, Manisa, Kocaeli ve Kayseri’de saat 17.00’ye kadar meydana gelen 13 kazada 4 kişi öldü, 61 kişi de yaralandı. Bayramı’nda 9 günlük tatil süresince yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında ise toplam 129 kişi yaşamını yitirdi, 471 kişi de yaralandı.

CHP’li vekil polisle tartıştı

CHP Milletvekili Namık Havutça, ailesiyle tatil için gittiği Bozcaada’dan dönerken, özel otomobilinin çakar lambalarını yakıp, rezervasyonsuz feribota binmek isteyince, kendisini durdurup kimlik soran polislerle tartıştı. Havutça hakkında, üç saat kaldığı polis merkezinde şikâyetçi olmaması üzerine işlem yapılmadı. Havutça “Karşılıklı yanlış anlaşılmadan kaynaklı bir tartışma yaşandı” dedi. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Vekilimiz arayıp yardımcı olmamı istedi. Kendisine saat 20.00’den sonra rezervasyonsuz geçişlerin başladığını belirttim. Kendisi 19.00’da geçiş yapmak isteyince sıkıntı yaşanmış” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr