Sputnik'in haberine göre, El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra Cephesi, Ahrar uş-Şam örgütü, Nurettin Zengin Tugayları, Sultan Murat Tugayları ve Şam Cephesi'nin de içinde yer aldığı cihatçı örgütler, YPG’nin elindeki Şeyh Maksud ile Eşrefiye mahallelerine havan topları ve ağır silahlarla saldırdı. Bölgeye iki koldan saldıran cihatçı örgütlere YPG de karşılık verirken, saldırılar sonucu 6 YPG üyesi ve 20 sivil hayatını kaybetti. 90 sivil de cihatçıların saldırıları sonucu yaralandı. Yaralılar mahalle halkı tarafından Heyva Sor sağlık merkezine götürülerek tedavi altına alınırken, bazılarının durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

El Nusra ve diğer cihatçı örgütlerden de 60 kişinin öldüğü belirtilirken, ölenler arasında bir Nusra emirinin de olduğu öğrenildi.

KÜRT ÖRGÜTLER SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Öte yandan şiddetli saldırılar nedeniyle YPG’nin ve PYD’nin de bağlı bulunduğu Demokratik Halk Hareketi (TEV-DEM) seferberlik ilan ederek, herkesi saldırılara karşı savunmaya çağırdı.

Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahalleleri, 2012'den bu yana YPG'nin kontrolünde bulunuyor. Halep'te zaman zaman yaşanan bombardımanlardan kaçan halk, bu iki mahalleye sığınıyor.

Suriye'nin en büyük kenti olan ve ticari başkent olarak nitelenen Halep, Suriye'de 4.5 yıldır yaşanan savaşta en çok göç veren şehir. Halep'in merkezi Suriye ordusunun elinde bulunurken, kenar mahalleleri ise cihatçı örgütlerin kontrolünde. Türkiye'nin Gaziantep kentiyle sınır komşusu olan Halep'te Araplar, Kürtler ve Türkmenler yaşıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr